Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
İnsan Olma Sanatı

   Davranışlarına ve kullandığı sözlere hâkim olmak bir insan için en önemli meziyetlerden birisidir. ""Aslında ben öyle değilim"" ama…

 

Sözcüğü olumlu davranışa dönüşmediği için hiç inandırıcı olmaz. İnsanın kendini kontrol edebilmesi de ancak empati sayesinde mümkündür. Yani "sana yapılmasını istemediğini başkasına yapma"

 

   Kişi, olumsuz bir davranış karşısında nasıl bir tepki gösteriyorsa, bilmelidir ki; kendisi gibi bir ruh hali içinde olan diğer insanlarda aynı davranışlara benzer özellikler gösterebileceğini unutmamalıdır.

 

  Toplumda o kadar şaşırtıcı kişiliklere rastlamak mümkündür. Kimisi bütün gün yüzünde maskesiyle dolaşır.

 

Her davranışı ve hareketinin yapmacık olduğu hemen her haliyle kendisini belli eder. Bir kesim insanlar, dillerine yalanı dolamış, sağa sola salya akıtarak milleti birbirine düşürmekten zevk alır.

 

  Kimi insan ise, kendisinde var olan kusurları dahi örtebilecek sempatikliğe ve güler yüze sahiptir. Bu tür insanların yanında kendinizi hep mutlu hissedersiniz.

 

Aslında ""Dışının görüntüsü içinin aynası gibidir.""Olduğu gibi hareket eden ve sözlerine hiç yalan katmadan konuşan insanlar vardır. Bu tür insanlar aslında tavır olarak doğrudur. Ama her doğrunun her yerde söylenmeyeceğini bilmediklerinden bazen söz kazalarına neden olabilirler.

 

  Bazı insanlar için en önemli şey maddedir. Yani kendi bencilliği ve çıkarı ön plandadır. Bu insanlardan uzak durmak gerekir. Çünkü kimseye yararları olmadığı gibi yanlarındaki insanları anında satabilecek bir karaktere sahiptirler.

 

Bu insanların paraya dayalı bir hülyaları ve kendilerine ait küçük bir dünyaları vardır. Kesinlikle kimseyi kendi dünyalarının yanına yaklaştırmazlar. İlişkilerini kimden ne koparabilirim üzerine yaparlar. Bu da çevrelerindeki sıcak dostluk ve paylaşma zevkinden kendilerini mahrum etmelerine neden olur.

 

   Başarı elde edemeyip, kendisini boşta hisseden kişiler, hemen insanların dikkatini çekmek için en olmaz şeyleri denerler. Toplumda kavga çıkarma, külhanbeylik yapma, olduğundan farklı tavırlar sergilemek bunlardan bazılarıdır.

 

 Söz ve davranışlar insan olmanın en önemli özelliklerindendir. Kişi eğer güzel sözler edebiliyor ve insanlara değer veriyorsa onun için açılmayan kapı yoktur.

 

Ama bazen bir söz insanın yıllarca yaptığı gönül"ü bir dakikada kırabilir. Güzel sözlü insanlar baharda açan çiçekler gibi güzel kokular saçarlar. Güneş gibi etraflarını aydınlatırlar.

 

  Davranışlar,aslında niyetlerin tezahürüdür..Çünkü,insan yapmak istediği davranışları ilk önce bir süzgeçten geçirerek harekete dönüştürmelidir.Böyle yapmadığı sürece davranışlar, siz ne kadar iyi olduğunuzu söyleseniz dahi,sizin hakkınızda olumsuz bir beyandır.

 

Kimse sizi,kendinizi davranışlarla ortaya koymazsanız iyi veya kötü diye yorumlayamaz.

 

  İnsanlar, davranışları yanlış yansıtmaları nedeniyle, birbirlerinin kalplerini kırabiliyor ve uzun süren ayrılıklar yaşayabiliyor, hatta cinayetler bile işleyebiliyor.

 

   Aslında insanların kendileri olmaları ve oldukları gibi kendilerini yansıtmaları ne güzel. Ama söylenen her sözün tartılarak ve farklılıkların kabullenilmesiyle daha mutlu bir hayat yaşamak mümkündür.

 

    Ben biliyorum ki; insanlar eğer daha basit ve daha anlaşılır davranışlarla kendilerini anlaşılır kılarlarsa, sanırım daha güzel bir iletişim sağlayabilirler.""Söz gümüşse sükût altındır""diyen atalarımız herhalde yeri geldiğince konuşmanın ne kadar önemli olduğunu ne güzel ortaya koymuşlardır.

 

     İnsan olmak çok zor bir sanattır. Çünkü bu sanatın en önelmiş iki anahtarı davranışlar ve söz söyleme sanatıdır. Eğer bunu gerçekleştirebilmişsek dünyada mutluluğu yakalamak daha da kolaylaşır.

 

Bu yazı toplam 18531 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber