Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
İLGİ VE EĞİTİM

İnsan ilişkileri ilgi odaklıdır. Eğer anlatılanlar veya sunulanlar kişinin ilgisi içerisine giriyorsa, kişi kulak kabartmakta kendi atmosferine ancak bu tür ilgisini çekebilen konuları almaktadır. Birisi ile ilgilenildiğinde, ona özen gösterildiğinde kişinin tepkisi olumlu bir dönüt olarak gelebilmektedir. Hatta ilgilenilen kişi kendisini daha mutlu hissetmekte ve olumlu davranış tepkileri gösterebilmektedir.

 

  Bütün insan davranışlarında gülümsemek, merhaba demek, hal hatır sormak, tebrik etmek, onaylamak ya da kişiliğine hürmetle yardımcı olmak, paylaşmak birçok ilgi davranışlarından bir kaçıdır.

 

  İlgili olmayı eğitim içerisinde değerlendirebilirsek, öğrencilerin, öğretmenlerle olumlu diyaloglara girebildiğini, kişileri sevdiğini, sevdiği içinde öğretmenlerin anlattıklarına değer vererek dinlediğini görebilmekteyiz. Bu da eğitimi olumlu bir şekilde etkilemektedir.

 

  Aile içerisinde ilgilenilen aile fertlerine değer verildiği gösterilmiş olur. Hem aile hem okul hayatında öğrenciye güven duyulduğu ve paylaşıma açık olunulduğu mesajı ancak ilgilenilerek verilebilir. Kişilere açık olduğumuzu onların güvenlerini kazanarak sağlayabiliriz ki, o"da ancak ilgi göstererek, paylaşarak ve sırdaşlık yaparak gerçekleştirilebilir. Bu bireylerin öğrenmeye açık olmasının temel anahtarıdır.

 

  Bir çocuğun başının okşanması, takdir edilmesi, aferin denilebilmesi, sanırım o çocuğun ya da genç"in kendine güven duyabilmesindeki en önemli etkendir. Peygamberimizin hadisinde olduğu gibi""Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Sevdiriniz nefret ettirmeyiniz""sözünü kendimize düstur edinmemiz gerekmektedir.

 

  Derslerin kolaylığı-,zorluğu, kişilerin iyiliği-kötülüğü, Başarısı-başarısızlığı altında yatan kişilerle ilgilenerek, aslında görsel olan bu sonuçların değişebilir olduğunu göstermek gerekir.

 

  Sanırım bu konuda ilk önce sorumlu olan anne ve babadır. Daha sonra eğitim aldığı kurumlardaki öğretmenleridir.

 

  Bu yüzden kimseyi yok saymamak, kimseyi küçümsememek ve onların yeteneklerinin olduğunu, ilgilenildiği zaman bu yeteneklerin işlenebilineceğini düşünerek hareket etmemiz gerekir diye düşünüyorum. Kişilerin var olan yeteneklerini ön plana çıkarmak içinde eğer eğitimci isen görevimizi tam anlamı ile yapmalı""yaratılanı yaratandan ötürü sevmeliyiz""Bu düşüncede olabilirsek, ilgili birer anne ve baba, ilgili birer öğretmen olabilinir, öğrencilerimizin var olan yeteneklerini ön plana çıkarabiliriz.

Bu yazı toplam 22303 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber