Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
BANA BİR ŞEY OLMAZ ANLAYIŞI
Aslında pek çoğumuzun yaptığı tipik davranışlardan birisidir.Olmama ihtimalini,olabilme htimalinin önüne geçirerek öyle hareket etmek.
 
Hemde tedbir filan almaksızın yaparız bütün bu olumsuzlukları...Bana birşey olmaz anlayışıdır bahsettiğim.Mesela korona virüsüne karşı tedbirleri almamak için direnmek gibi.Aslında bilinçli bir direnme değildir bu,yalnızca ya," bana birşey olmaz" tezahürünün bir sonucudur.
 
 Bu davranış modelleri o kadar çok ki,Çernobil patlaması sonucu yayılan radyasyonlu çayların içilmesi ve " bana birşey olmaz" anlayışıyla çok sayıda kişininin kansere yakalanması örneğini de unutmamalıyız.
 
Rus nataşalarda var olduğu bilinen AİDS bulaşıcı hastalığa rağmen"Atın ölümü arpadan olsun"anlayışı ile her yere mikrop yayarak hastalığın pençesinde ölenleride bir tarafa yazmak gerekir.
 
Trafik kazaları Türkiye de inanılmaz boyutlarda ve o kadarda önleyici tedbirler alınır ama hiç önlenemez.Aslında herkes bilirde bu tedbirlerin uygulanması gerektiğini ama nedense "bana bir şey olmaz "diye diye ölümler devam eder.
 
  Aslında herkes bilir neden kilo alındığını,kilonun hastalık demek olduğunu aman ya,bunuda yiyeyim sonra fazla yemem.Bir defa yemekle  "bana bir şey olmaz" diye diye obez olur,karaciğer yağlanır,damarlar tıkanır kalp tekler ama biz hala "bana birşey olmaz "anlayışıyla bütün yanlışları yapmaya devam ederek ölür gideriz.
 
 İş kazalarına bakınız.Hiç bir önlem almaksızın en zor ve tehlikeli işlerde çalışırız ve sürekli uyarır uzmanlar,tehlikenin varlığını,neler yapmaları gerektiğini söylerler ve " bana birşey olmaz diye diye kazaları yaşarız,hayatımız pahasına.
 
   Yaptıklarımız yalnızca yasak savmakla sınırlı kalır.Malesef önlemlerimizi ya hiç almayız ya da almış gibi yaparız.
 
Herkes öleceğini bilir.Cenazelere katılıp taziyelerde bulunurlar.Eve gelince herşey biter yine bildikleri gibi yaşar gider insan oğlu; ahiretmiş,hesap vermekmiş cennetmiş,cehennemiş hepsini bilirde yine aynı anlayış nükseder,"Bana bir şey olmaz",daha çok vakit var diye diye kendimizi kandırarak ölür gideriz
Bu yazı toplam 51193 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber