Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
GÜZELLİKLER ÜZERİNE
Çok güzel bir ülkenin en güzel yerinde yaşıyoruz.Güneşin,yaylanın,ürünün bol olduğu ve kimsenin aç kalmayacağı yerdir Çukurova.
 
Her an aktifliğin, bahar aylarında göçerlerin sürekli devinimlerinin olduğu yerdir Kozan.,
 
Sımsıcak dostluğun,samimi arkadaşlığın,olduğu gibi görünmenin Gardaş olarak algılandığı yerdir Adana.
 
Bazen bizler hayat karmaşası içerisinde var olan güzellikleri görmeyen gözlerimizin olduğunun farkında olmayız.
 
Nedense güzelliklerin kıymetini bizler hep kaybedince anlayabiliyoruz.Kaybetmeden güzelliklerin farkına varabilsek ve  değerlerini bilebilsek ne kadar hoş olur değilmi?
 
Ekranlarda Kozanla ilgi güzel görüntüler dönüyor.Dağılcak ve Kozan Barajı olanca güzelliği ile gülümsüyor.Yemyeşil ormanlar,Dağılcak'tan Tufanbeyliye doğru giden yol güzergahında adeta yemyeşil bayramlığını giyiyor.Her taraf mis gibi çiçek kokularıyla doluyor ve tertemiz bir oksijen havasını teneffüs ediyoruz.
 
Kozan Kalesi yeşillere bürünmüş,Yıllara meydan okuyan kalenin burcunda sürekli anlatılacak hikayeler alaca kuşlar gibi dönüyor.Hangi yöne dönsen yeni güzellikler ama onu görebilecek gözler lazım.
 
Cennet Vadisi'ne uçuyor gönül gözlerim.Yeşilin her rengi adeta dans ediyor.Akan suyun tatlı nameleriyle ruhumuz gark oluyor.Bu ne güzel YARABBİ
 
Allah özenmişte yaratmiş derler ya.İnsan nasıl şair olmaz,nasıl edebiyatcı olmaz bu Çukurova'da bu Adana'da bu Kozan'da.
 
Diyor ya Karacaoğlan; Güzel ne güzel olmuşsun,görülmeyi görülmeyi...
 
Güzellikleri görmek,belli değerlerin farkına varmak ve güzelliklerimizi korumak sanırım yaşama sevinçimizi artıracak ve gelecek nesillerinde derin bir oh çektirecek ortamların sürdürülmesini sağlayacaktır.
 
Anavarza görünüyor dik yamaçlarıyla.Her taraf geçmişin izleriyle dolu.Yaşayan ve yaşatan insanların diyarı Anavarza.Her kabartma her heykel sanki dünkü yaşantıları canlandırarak yaşatmaya çalışıyor.İnsanlarımız sadece bakıp geçiyorlar geçmişlerin yanından.Sanki kendilerinin yaşamını sürdürmekten başka gayeleri yok gibi bakıp gidiyor gözleri.
 
Kozanım,bin yıllık geçmişin koca yürekli şehri,koca yürekli insanları güzel yurdu.
 
Güzel yurdumun güzel insanları.Bu güzellikler içinde çirkin insan olur mu?
 
Bu güzellikler içinde kenetlenmeli insanlarımız.Kozan için,güzelliklerimiz için,gelecek nesillerimiz için kenetlenmeliyiz.Hoşgörüyü,anlayışı etkin kılmalıyız.Birbirimizin mutluluğu için özveride bulunmalıyız.
 
Bütün güzellikleri sizlerin olsun.Mutlu olun,güzel olun daha önemlisi güzellikleri görün.
Bu yazı toplam 21698 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber