Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Adnan DENİZ
Adnan DENİZ
...
Mustafa Kemal Olgusu

Yine aylardan Kasım, mevsimlerden Sonbahar.Yine seni konuşuyoruz ezelden beri.Artık lügatımızda senin için ölüm kelimesi yok.Artık ağlamıyoruz 10 Kasım sabahlarında, çünkü sen ölmedin

 

""Her canlı ölümü tadacaktır"".Aslında,önemli olan öldükten sonrada yaşayabilmektir.Bunun en güzel örneği Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK"TÜR.Hiç bir insan her geçen zaman dilimi içerisinde katlanarak büyüyemez.Milyonlarca insanın gelip geçtiği bu yeryüzünde hala yüreklere sevgi ekerek ve bağımsız bir ülkede yaşama gurur ve onurunu yaşatan çok az kişi vardır.M.Kemal Atatürk,Ömrünü bir milletin bağımsızlığı için harcamış,devamlı yaşamından özveride bulunmuş bir lider,bir halk kahramanıdır.Günümüzdeki insanlara baktığımız zaman,bencilliğin kol gezdiği insan yığınlarına baktığımız zaman M.Kemal Atatürk"ün yaptığı fedakârlıkları daha net görmek mümkündür.

  Savaşta Askerlerin önünde, onlarla birlikte koşturan bir komutan, Cephede savaşın plan ve krokisini çizen bir uzman, Barışta gerçekten samimi duygularla el uzatan devletlerin elini sıkabilecek kadar barışçıl bir insan ve siyasette usta bir diplomat ve vatan aşığı yenilikçi bir lider, işte Mustafa kemal olgusu budur.

  Bir ülke düşünün yedi düvel yok etmek için üzerine çullanmış, Bir vatan düşünün iç düşmanlarla dış düşmanların işbirliği yaptığı, bir millet düşünün çaresiz, bitap ve yorgun, bir güneş düşünün, bu milletin geleceğini aydınlatan, Mustafa Kemal olgusu budur.

  Geri kalmış, çağa ayak uyduramayan, köhnemiş kurumların yerine çağdaş kurumları getiren, devamlı ileriyi görüp""Çağdaş medeniyetler seviyesine"" çıkmamız için gece gündüz çalışan, Türk milletinin Önderi İşte Mustafa Kemal olgusu budur.

Yurtta Sulh, Barışta Sulh diyebilecek kadar barışçıl, Çanakkale"de ölen düşman askerlerine ""onlar bizim evlatlarımız oldular ""diyebilecek kadar insancıl,""Bir Türk dünyaya bedeldir""diyebilecek kadar Milliyetçi, Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir"diyecek kadar

Demokrasi yanlısı, Mustafa Kemal Olgusu Budur.

  Mustafa Kemal"i bugün hala yaşatan unsurlar, aslında düşmanlarının bile takdirle karşıladığı başarıları ve cesaret ve korku bilmez kahramanlığıdır. Türk Milleti ATATÜRK"ÜN Her geçen gün yeniden büyüyerek devleştiğine tanık olmaktadır. Çünkü onu büyüten Türk milletine duygu güven ve onlarla omuz omuza verdiği mücadeledir. Mustafa Kemal olgusu onun ölümsüzlüğünün bir nişanesi olarak dünya Tarihinde ilelebet yerini bulacaktır.

Yine bir sonbahar sabahı bizler senin ölümsüzlüğünün önünde saygıyla eğiliyoruz Atam
Bu yazı toplam 21741 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber