Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Remzi DEMİR
Remzi DEMİR
YGS TAKTİKLERİ

Öğrencilere bu hafta boyunca gerçekleştirecekleri deneme sınavlarıyla, zaman kullanımı ve test çözme hızını artırma konusundaki çalışmalara devam etmelerini öneriyoruz. Denemelerde elde ettikleri puandan çok, yaptıkları yanlışlara odaklanarak eksik ya da hatalı öğrendikleri bilgileri tamamlayıp, düzeltme yoluna gitmeleri böylece, aynı yanlışları sınavda yapmanın önüne geçmeleri mantıklı olacaktır.
       Kalan sürede hiç bilmedikleri bir konuyu öğrenmek yerine bildikleri konuları tekrar etmenin daha doğrudur, öğrenciler kalan süreye çok şeyi sıkıştırmaya çalışmak yerine var olan bilgilerini pekiştirme yoluna giderek daha başarılı olacaklardır. Özellikle geçmiş yıllarda çıkmış soruları çözmek önemlidir. Sürekli soru çözüp sonuçları değerlendirmeden yeni bir teste başlamanın verimsiz bir çalışma olacaktır, çözülen soruların mutlaka incelenmesi, yanlışların tespit edilerek düzeltilmesi gerekmektedir. Hatırlamakta güçlük çekilen bölümleri tekrar edilmelidir. Özellikle hataların yoğunlaştığı konulara odaklanmak doğru olacaktır.
     Bu hafta öğrenciler  her zaman ki beslenme alışkanlıklarının dışına çıkmamalı, özellikle dışarıdan yiyecek tüketmemelidirler. Kahvaltı önemlidir, erken saatte kahvaltı etmek sınav sabahı da erken saatte kahvaltı etmenizi sağlayacaktır. Her gün düzenli olarak aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmaya özen gösterin ki sınav gecesi uyku problemi yaşamayın.
     Öğrencilerin heyecanlı olmaları çok normaldir. Aksine heyecansız olmak bir olumsuzluğun göstergesi olabilir. Bu heyecan ilk 15 dakikada yerini yoğunlaşmaya bırakacaktır. Sınav sırasında  30 saniyelik molalar vererek, oturma biçiminizi değiştirerek, nefes egzersizleri yaparak hem heyecanınızı azaltabilir hem de sorulara daha iyi odaklanabilirsiniz.
      Adayların sınavda hemen yanıtlayabilecekleri soruları aradan çıkarmak için “tarama yöntemini” kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bu yöntemde öncelikle hemen yanıltabileceğiniz soruları cevaplandırınız, bildiğiniz sorulara yöneliniz ve  zorlandığınız soruları daha sonra çözmek üzere işaretleyip geçerek, tüm soruları bitirdikten sonra geri dönebilirsiniz. Böylelikle çözebileceği soruları zorlandığı sorularla zaman kaybederek çözmeme riskine düşmeyeceksiniz. Unutmayın sınav hasat zamanıdır, sorularla inatlaşmayınız.
       “Sınava hangi testten başlamalıyım?” sorusun  cevabı en iyi olduğunuz derstir. Sınav sırasında bugüne kadar izlediğiniz yolu kullanmanız daha doğru olacaktır. YGS  sadece bir baraj sınavı değildir. özellikle iki yıllık meslek yüksekokullarına sınavsız geçişten arta kalan kontenjanlara YGS de elde edilen puanlarla ve hatta bazı lisans bölümlerine bu puan türüyle girilmektedir. Ayrıca kendinize güvenin ve soru içindeki ilişkileri iyi inceleyin. Unutmayın YGS konuları 9.sınıf ve kısmen 10.sınıf konularından oluşur. Konu bilgisinden çok ilişki kurmaya mantık yürütmeye dayanır. Yani bu sınava 3 yldır hazırsınız aslında. Çalışmanın yanı sıra dikkatli olan, ilişkileri görebilen ve iyi düşünebilen öğrenciler daha başarılı olacaktır. Bu sınavı gençlerin kişiliklerini, değerlerini, adamlıklarını, kalitelerini ya da zekâlarını ölçmemektedir. Yalnızca aşılması gereken bir engel, sıralama sınavıdır.

        Unutmayın bu sınavda alacağınız sonuç size değerinizden bir şey kaybettirmediği gibi olağanüstü bir değerde katmaz. Sizin için hedeflerinize giden yolda yalnızca yeni kapılar ve fırsatlar açar. Gerçekçi ve dikkatli olunuz. Başarılar…                [email protected]

Bu yazı toplam 24954 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber