Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Remzi DEMİR
Remzi DEMİR
Başarının İlk Koşulu Kendine Güven

         Bu günlerde zamanın daralması öğrencileri biraz daha olumsuz etkileyebilir. Sene başında onlar için uzun bir sınav süreci var gibi görünüyordu. Tamamlayabilirim, henüz çok vakit var diyebiliyorlardı ve kendilerine güvenleri daha fazla idi.Bu günlerde ise hedeflerini küçültenler özgüveni düşük davranışlar gösterenler olabilir.

 

Sınav için çok önemli olan bu ikinci dönemde a yarıştan kopma derecesine gelenler, kopanlar olacaktır. Onların bütün çalışmaları ise böyle bir duygu durumu ile ellerinden uçup giden sonuçsuz emeklere dönüşecektir. Onlara iki şey söylemek istiyorum :

 

1.si ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar, en iyi öğrencilerin bile eksiği bitmeyecektir,

 

2.si ise ne kadar eksiği olursa olsun OSS sorularının genel yapısı çok zor ve hepsi %100 bilgi gerektiren sorular değildir, bu nedenle soruya önyargılı yaklaşmayan ve olumlu yaklaşan ve kendine güvenen öğrencilerin başarısı daha yüksek olacaktır.

 

         İş adamının işleri bozulmuştu, tabiri caizse tepe taklak olmuştur.Ne yaptıysa olmuyordu.Bir zamanlar çok başarılı olmasına karşın şimdi büyük olan yalnızca borçları idi.Tam anlamı ile çıkmaza girmişti.Alacaklılardan bunaldığı bir zamanda soluk almak için parka gitti.Başını iki elinin arasına aldı .Tam bu sırada karşısında aniden yaşlı bir adam belirdi.”Çok üzgün görünüyorsun,derdin olduğu belli benimle paylaşmak ister misin?”der.İş adamının yakınmalarını dinledikten sonra sana yardım edebilirim der ve cebinden çıkardığı çeke 500 000 $ yazarak imzalar ,ona uzatır.”Bu parayı sana borç olarak veriyorum,önümüzdeki yıl bu gün bu saatte burada bana ödersin”der.İş adamı çeki inceler imzanın o gün için dünyanın en zengin adamı olan John Rockefeller"a ait olduğunu görür.Tüm borçlarını hemen ödeyebileceğini düşünür ve rahatlar.Bu değerli çeki kasasına koyar ve hemen bozdurmaktan vazgeçer.İşlere dört elle sarılır,en küçük işlere bile önem verir,onlarda yeni işler getirir.Ödeme planlarını yeniden yapılandırır,dört elle işine sarılır.Bu gün yarın derken çeki bozdurmasına gerek kalmaz 6 ayın sonunda borçlarından kurtulur ve kara yönelir.

 

         Ertesi yıl borcunu geri ödemek üzere parka gider. Aynı saatte kafasını kaldırdığında yaşlı adamın kendisine doğru hızla geldiğini görür.Tam buyurun çekiniz deyip takdim edecekken beyaz önlüklü bir hemşire belirir ve “Beyefendi sizi rahatsız etmedi umarım “der.Ardında iki beyaz önlüklü adam daha gelir yaşlı adamı bağlayarak arabaya bindirirler.Hemşire “Beyefendi o bizim akıl hastalarımızdan biridir,son yıllarda hep bu parka gelerek kendini Rockefeller olarak tanıtıyormuş kusura bakmayın” dedikten  uzaklaşır.

 

            İş adamı şaşkın bir biçimde öylece kalır. Tüm yıl boyunca yarım milyon doların arkasında olduğunu düşünmüştür. Ancak yaşamının akışını değiştiren şeyin para olmadığının ayırtına varır. Aslında yaşamını değiştiren şey yeniden kendine duyduğu güven ve inançtı…

[email protected]

 

Bu yazı toplam 24436 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber