Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Remzi DEMİR
Remzi DEMİR
ÇAMLIYAYLA’DA SAKLI CENNET: ONUN ADI UĞUR ŞENEL

Bu hafta sonu oğlumla planımız Çamlıyayla’da küçük çiviler ve tahta parçalarıyla minik maket ya da eşyalar yapmaya çalışmaktı. Bahar Polat öğretmenim o zaman sizin orada görmeniz, tanımanız gereken bir yer ve bir insan var dedi.

 

Hayatımızda yeni bir pencere açıldı. Öyle bir pencere ki; geçmişi milyonlarca yıla uzanan ama tüm zamanlara iki küçük atölye içerisinde ulaşılabilen… Bu arayıp da bulamadığınız en önemli bilgileri içeren iki paragraflık bir makale bulmak gibi bir şey. Birisi sizi anlamış, düşünmüş, yetmemiş tüm kaynak bilgileriyle anlayabileceğiniz küçük ama sonsuz bir hale dönüştürmüş. Şapkalarımızı çıkardık. Yetmedi önümüze koyup düşündük elbette. O hayatı biriktirmiş. Hem de bütün güzelliklerini almış. Bozmadan, incitmeden, zedelemeden… Üstüne yaratmış, ürünler, izler bırakmış. Yaklaşık 20 yıldır eşi Nuran Hanımla burada yaşıyor. Öyle ki, bu coğrafyadan başlayarak dünyayı evlerine kabul etmiş, saklamışlar.

 

İlk iş Sunay Akın Hocamıza yazdım. Burada bir “HAYAT KOLEKSİYONCUSU VAR”. Türkiye’nin hatta dünyanın birçok yerinden bir şekilde haberdar olup onun bu koleksiyonunu ziyarete gelen ve büyülenen pek çok konuğu oluyor Uğur Şenel’ in. Ziyaret eden yabancı mühendisleri hayrete düşüren elde oyma, ahşap, tarihi, mekanik vida sistemli aletler, 200 yılı devirmiş dikiş makineleri, delikli paralar, 42 milyon yılda oluşmuş fosiller, taşlaşmış bal petekleri, gerçek bir pencereye işlediği, sanatını süzdüğü isimlendiremeyeceğimiz çalışmalar, yalnızca bir gün açan çiçeklerden yapılmış vazo süsleri, mucidi olduğu ahşap evlerden yapılmış çöp kovaları, sulu susuz basketbol oynanan, nazar boncuklu yüzme havuzu, bin bir çeşit çiçek, yeşil bitki ve ağaçların içerisinde gizli tarihi kuyu ve yapılmış canlandırma mekan maketleri, doğal ortamında çarmıha gerilmiş İsa ile birebir aynı büyümüş ağaç dalları, doğada fark edilmeyen ama Şenel’ in gözünden kaçmamış ve aslını bozmadan işlenmiş mucizeler… Ona sanatçı demek istiyorum ama düşünürken bile bu kavram zihnimde küçülüyor. Uygarlıkları, bilimi, doğayı kucaklamış, gündelik hayatında sanatlaştırmış. Eski bir gazete çıkardı koleksiyonundan. Tek tek gösterdi. Kadın cinayetleri, ekonomik krizler, faizlerin %200 uygulanacağını bildiren bir belge, değişen hiçbir şey yok diyor. Tek fark facebook vs. gibi internet yoluyla eklenen şeyler. Ne dersiniz, buralardan ders çıkarmadan aynı hayatları yaşamamız hayatın güzelliklerini biriktiremeyişimizden, onu anlamayışımızdan olabilir mi? Uğur Şenel’ den öğreneceğimiz çok şey ve bize sunduğu koleksiyonundaki her ayrıntıda bir mesaj var. Burayı bulun ve an azından çocuklarımıza aktarabileceğimiz programlar düzenleyin.

 

[email protected] 

Bu yazı toplam 31050 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber