Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Remzi DEMİR
Remzi DEMİR
(S)ONSUZLUK

         Ulu önderimiz Atatürk"ün çok konuşulduğu şu günlerde her ağzını açan şu film iyi bu kötü, Atatürk"ü doğru anlatmışlar, küçük düşürmüşler vs.. gibi yorumlar yaptı. Kanımca Atatürk bir film ya da sözle yıkılacak bir olgu değil. Düşünen, düşünmeyi bile gençler doğruyu görecektir. Bir öğrencimin yazısını yorumsuz direk sizlere aktarmak istiyorum.

 

(S)ONSUZLUK

 

Ucu olmayan kalemimle yazıyorum bunları. Kelimelerimi serdim masanın üzerine. En güzellerini, en özellerini cımbızla diğerlerinden ayırıp O"na hediye etmek istedim. Tıpkı O"nun bize koca bir Cumhuriyet verdiği gibi.

            İnsan hiç dokunmadığı bir teni, hiç duymadığı bir sesi, hiç koklamadığı bir kokuyu bu kadar mı yakın bulur kendine? Belki de istediği olmuştur, ben de onlardan biriyimdir. Belki de istediğinden fazlasını aşılamıştır bizlere.

            O"nu bu kadar sevmek, O"nun her bir adımını izlemek, O"na layık olmak için çabalamak, tabir-i caizse O"na tapmak.. Kısaca Atatürk"ü yaşamak..

            Yalnız eski, bulanık fotoğraflarla yaşattığım birine bu derece bağlı olmak.. Attığım her adımda O olsa böyle mi yapardı diye düşünmek..Çok farklı bir duygu bu.

            10 Kasım"da tüm Türkiye ile ağlamam, İstiklâl Marşı"nı okurken O"nun varlığını hissedip gözyaşlarıyla gözlerimin parlaması, “Biz O"nun, Atatürk"ün evlatlarıyız.” diyerek gururlanmam..

            Ağzından çıkan her bir harf kutsal sayılacak kadar değerli. Ve biz böyle bir liderle bugünlere geldiğimiz için o kadar şanslıyız ki.. Bence dünyadaki insanlar; Türkler ve diğerleri diye ikiye ayrılacak kadar şanslıyız. Ve bu şansı, bu ayrıcalığı yine O"na borçluyuz.

            Şimdi O"nun yarattığı bu ülkede alıp verdiğim her nefes için bir kez daha, bir kez daha ve bir kez daha O"nunla gurur duyuyorum. Bakmayın birinci tekil şahısla kurduğum cümlelerime, tüm gençlik adına yazıyorum ben. Atatürk"ün evlatları adına..

            Bize bunları yaşatan Mustafa Kemal Atatürk;

        Seni, özlemenin, sevmenin ötesinde, senin varlığını aklımızda, kalbimizde yaşatıyoruz. Nefes alıp verdiğimiz her saniye sana layık gençler, senin gurur duyacağın evlatlar olacağımıza söz veriyoruz. Hani senin de dediğin gibi, sayende Ne Mutlu Türküm Diyene!

 

 

                                                                                                       Ecem AKSOY

Bu yazı toplam 24415 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber