Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Remzi DEMİR
Remzi DEMİR
YGS GİTTİ SIRADA LYS VAR

YGS nin ardından öğrenciler sonuçlarını aldılar. Değişen sistemle beraber bu yıl farklı olarak öğrenciler sonuçları alır almaz YGS puanları ile nerelere yerleşebilirim sorusunu erken sormaya başladılar. Bu durum elbette LYS için olumlu değil. İyi sonuç alan gevşeyebilir, kötü sonuç alanlar ise LYS de ne kadar yapmalıyım daha doğrusu en az ne kadar net yapmalıyım sorusunu o kadar çok sordular ki ….  Bunun yerine daha fazla nasıl yaparım sorusu ile çalışsalar kanımca çok daha verimli olur.

     Elbette bütün bu çabalar kendini garantiye alma, güvenli alana ulaşma uğraşları. Ancak sınavlar konusunda unutulmaması gereken şey optik okuyucular duygusal değildir ve kağıtta ne varsa onu okur. Bu nedenle sınav profesyonelce yaklaşılması gereken bir konudur. Yani kaçılacak bir nokta ya da kurnazca gidilecek kestirme bir yol değildir. Türkçesi iyi çalışmak gerekir.

     Umduğu sonucu bulamayanlar bu tarihe geldikten sonra farklı alanlardan da sınava gireyim fikrini güçlendirdiler. Genelde sayısalcılarda Türkçe-matematiğe, Türkçe matematikçilerde de sözel alanlara yönelme eğilimi var. Ancak bu karar rastgele ve hazırlıksız olarak alınacak bir karar değil. Farklı alanda olsa gözünüze bir bölüm kestirirsiniz ve henüz sene başından itibaren oraya yönelik çalışmalar planlar ve yaparsanız o başka… Bu tarihte alan değiştirmek havada uçaktan atlayıp otobüse inmeye ve yola devam etmeye benziyor. Muhtemelen bir yerleri kırılacak, canları yanacak. Bu gün için tavsiyemiz, boşa zaman geçirmeden, kestirme yollar aramadan çalışmalarını, performanslarını artırmaları. LYS nin etkisi %60 ve sınava girmeden hiç kimsenin başarısı garanti değil. Kendi alanlarında yapacakları yükseliş çok daha başarılı sonuçlar olacaktır. Başarılar…

     

Bu yazı toplam 23354 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber