Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat KAHYALAR
Vedat KAHYALAR
KARATAŞ LİMANI

30 yıldan beri Karataş yolunun genişletilmesi,Karataş"ın turizme açılması,Karataş"ta yer alan Magarsus antik kentinin bu alanda dünya çapında bir tarihi eser olduğu hep söylenip durur.Ne hikmetse bu süreçte görev yapan Hükümetler,Valiler,milletvekilleri,Bürokratlar bu ilçenin potansiyelini görmemekte ısrar ederler.Ve ne hikmetse bu ilçenin halkı da bu duruma yüksek sesle itiraz etmez.

 

Adana"mıza sadece 48 km uzaklıkta Akdeniz kıyısında yer alan ilçemizde 8441 kişi yaşıyor.Halkın çoğunluğu geçimini çiftçilik,balıkçılık ve esnaflıktan kazanıyor.Yazın nüfus,yazlıkçılardan ve günübirlik yerli turizm hareketinden dolayı bu rakamların çok üstüne çıkıyor.Kış gelince kendi içine kapanıyor.

 

Adana tarım ve sanayi üretiminde ve ihracatında önemli bir kent.Ancak ihracatının neredeyse tamamını Mersin ve İskenderun limanlarından dünyaya gönderiyor.Çok önemli sayılabilecek bir rantı komşu illerimize kaptırdığımız gibi o illerin ekonomik göstergelerinin de yükselmelerine vesile oluyoruz.Bu göstergeler sayesinde o illerin verimlilik sıralamaları Adana"dan daha iyi durumda çıkıyor.Tesadüf müdür bilinmez 10 yıldır Adana"dan bakan yok ama bu iki ilimiz bir an bile bakansız kalmadı.

 

Sadece ihraç ürünlerimizin dünyaya gönderilmesi ile değil iç turizmle de Adana kendi ayağına sıkıyor yıllardan beri.Karataş"a yazın on onbeş bin Adana"lı giderken Mersin"e İskenderun,Arsuz ve civarlarına yüzbinlerce Adana"lının gittiğini bilmeyenimiz yoktur.

 

Dünyanın globalleştiğine bakmayın,yerelleşme aslında daha öne çıkan bir kavram.Dünyadaki bir çok kent marka kent olabilmek için yerel değerlerini öne çıkarma ve ekonomisini güçlendirme çalışmaları yapmaktadır.

 

Aldığı aşırı göçle adeta balon gibi şişen Adana"mıza yeni çözümler getirmenin zamanı artık gelmiştir.

 

Gelelim çözüm önerimize:

 

1-Adana Karataş duble yolunun tüm detaylarıyla hemen bitirilmesi sağlanmalıdır

 

2-Adana-Karataş demiryolu hattı ulaşıma açılmalı ve Karataş Limanı inşa edilmelidir.

 

Bu projenin hayata geçmesiyle ihracat kolaylaşacak,maliyetler düşecek,bu kanalla elde edilen gelirler Adana"ya kalacak,başta lojistik,depolama olmak üzere yeni birçok işkolları açılabilecektir.Karataş"ta bu gelişmeden olumlu etkilenecek ve gelişecektir.

 

3-Karataş"ı cazibe merkezi yapacak bu projeyle birlikte Karataş Adana Büyükşehir sınırlarına alınmalı Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarından yararlanmalıdır.

 

Ulaşım problemi çözülmüş Karataş"ın Büyükşehir Belediyesi ve Turizm Bakanlığı desteğiyle;iç ve dış turizm odaklı yeni imar planı hazırlanmalı ve Adana"lıların yanında Gaziantep,Kahramanmaraş,Diyarbakır , Şanlıurfa"lıların içeriden, başta Ortadoğu olmak üzere yabancı turistlerin de dışarıdan rağbet edeceği bir merkeze dönüştürülmesi çalışmalarına acilen başlanmalıdır.

 

4-Karataş-Yumurtalık yolu yeniden düzenlenmeli,gelecekte kurulacak enerji ihtisas,petrokimya ve Ceyhan OSB ile bağlantı kurulmalıdır.

 

5-Karataş İlçesinde yapılacak altyapı ve gelişimler için ekonomik,siyasi ve teknik yönden olmak üzere Karataş Belediyesi desteklenmelidir.Karataş halkı bilgilendirilerek farkındalık sağlanmalıdır.

 

Bu yazı toplam 6039 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Karataşlı / 18 Ocak 2012 Çarşamba 10:02
Karataş desteklenmeli ve turizme açılmalıdır.Neden devlet buraları görmezden geliyor, Akdenize kıyı, iklimi turizme kesinlikle uygun bir ilçe Adananın ilçesi olduğu için mi bu kadar sahipsiz, İzmirin böyle bir ilçesi olsaydı da görseydik hep beraber neler olduğunu
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Berham İnan / 18 Ocak 2012 Çarşamba 09:02
Adana hizmete ve koltuğunu doldurabilecek nitelikte yöneticilere her zaman aç...proje üreten ve bunu korkusuzca ifade eden Sayın Kahyalar umarım bir gün hakettiğiniz değer ve makam size kendiliğinden gelecektir.Saygılar
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber