Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
ADANA,Üzerindeki Ölü Toprağını Nasıl/Ne Zaman Atacak ?
Adana'nın eski mutlu günlerine dönmesinin yolu üretimden geçer.Sadece sanayi üretimi değil kastım:
Tarım ,hayvancılık,tarıma dayalı sanayi bölgeleri ,turizm,hizmet  ve entellektüel üretimler. 
Sulanabilir milyonlarca dönüm verimli araziler,uygun iklim koşulları,yeterince ve yetişmiş ışgücü ile Turkiye'de ender bulunabilecek bir şehirden bahsediyoruz. Denizi,nehirleri ,gölü, yaylaları,tarihi ve turistik zenginlikleri ile hâlâ tam anlamıyla keşfedilmemiş bir mucevher  " ADANA "
 
Dillere destan mutfağı ,damak çatlatan yiyecek ve içecek çeşitleriyle iç ve dış turist için ideal bir bölge. 
 
50 yıllık üniversite deneyimiyle, onbinlerce öğrenciye kampüs hizmeti veren bilim yuvalarına sahip. Bu bilim yuvaları gerekli gayreti ve liyakati gösterse neden dünya çapında merkezler olmasın.
 
Tarım araştırmaları,tohumculuk ,
balıkçılık, yem konularında 50 yıllık deneyime sahip Ziraat Fakültesi neden hala markalaşamadi ?
50 yıllık mühendislik fakültesi ilk yerli motoru üretme onurunu taşıyamazmıydı ? Yerli otomobilin bu bölgede üretilmesine vesile olunamaz miydi ? 
Veya böyle hedefleri hiç oldu mu ?
 
Tekstilin ömrünün kısıtlı olduğu bilinirken, önümüzde avrupa deneyimi varken şehri tekstil/iplik ağırlıklı fabrikalarla doldurup ilk krizde çoğunun batışını izlemek kader miydi ?
Arge ve inovasyonun öneminin ilkokul çocukları tarafından dahi önemi bilinirken ilgili odalar ve müdürlükler bu konularda rehberlik edemediklerini anlayamadılar mı halâ? 
Şehir merkezindeki binlerce küçük işletmenin çağdaş küçük sanayi sitelerine taşınamasını neyle açıklayacağız? 
AB ilerleme raporunda bu kobileri çok önceden taşıyıp, kentin güvenlik, trafik,gürültü,duman,çöp vs sorunlarına çare olacağımız açıkken,bu işleri ve projelerin ağırdan alınması neyle açıklanır ? 
Turizmin iç ve dış merkezlerinden uzmanlar davet edip, Adana' nın tarihi ve turistik yerlerini gezdirerek,fuarlar düzenleyip buraları önce onlara tanıtarak cazibesini gizler önüne sermek ve pazarlamak çok mu zordu ?
 
Kentin için de yer alan Seyhan Nehri ve Seyhan Gölünün çevresini ıslah ederek dillere destan eğlence merkezleri ,hayvanat bahçesi, kebap mahalleleri , telefrik hatları kurmak çok mu zordu ?
 
Projeleri tarafimdan yazılan ,yer seçimi bitmiş, kurulması ilgili bakanlık tarafından onaylanan SERA OSB  ve SU ÜRÜNLERİ OSB  neden hızla kurulamaz ?
Marmara çevresinde sanayi bölgeleri dolu.Orada 1m2 arsa fiyatıyla bu bölgeden 1 dönüm(1.000 m2) arsa alınabilirken, MARMARA'ya tek alternatif olan ADANA'NIN cazibesi nasıl duyurulmaz ?
 
Bu şehrin üzerindeki ölü toprağı neden kalkmaz ?
 
Gelecek hafta yapılabilecek projelerle devam edeceğiz inşallah.
Bu yazı toplam 17189 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber