Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
İSLAM DÜNYASININ İÇİNE DÜŞTÜĞÜ ZİLLET

İslam toplumunun yaşadığı zilletin sebebi bizzat kendisidir. Aziz İslam dininin en önemli,biricik referans kaynağı Kur'an'dır.Kuran bizzat rabbimiz tarafından korunmuştur.(Hicr süresi 9-Enam süresi 125)

 

İslam toplumlarında okuma oranları binde bir ,10 binde bir, neredeyse yüzbinde bire kadar gerilemiş durumdadır.Kur'an 70 yerde Salat edin diyor.

Nedir Salat ?

Üç anlama geliyor salat.

Birincisi Rabbimize dua, 2.cisi peygambere, dini tebliğe destek, 3.ncüsü namaz kılmak.

Bu 70 salat emrinin içerisinde bugünkü anlamda namaz belki ile 15-20 yerde geçiyordur.

Ancak , Rabbimiz Kur'an'da 700 yerdeAkletmiyor musunuz ?Görmüyor musunuz ?Düşünmüyor musunuz ?İstişare etmiyor musunuz ?sorularını soruyor.

Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağacağını (yunus 100) açıkça söylüyor. Maalesef bu dini; uydurma hadislerle, masallarla ,rüyalarla, ısmarlama fetvalarla,uydurulan hadislerle zayıflattılar. Şükürler olsun ki yok edemediler.

İki namaz vakti arasındaki işlenen günahlar bağışlanır,iki Cuma arasındaki günahlar bağışlanır, iki bayram arası günahlar bağışlanır ,iki Umre arası günahlar bağışlanır, hacca giden annesinden doğduğu gibi tertemiz olur.Bizim cemaate gelen kurtulur ,bu terliği giyen cennette gezer,bu kefen yakmaz,bu dua yüz şehid sevabına bedeldir,şu mübarek gecede şu kadar tesbih sizi kurtarır ... gibi zorlamalarla,çoğu uydurulmuş hadislerle insanları adeta günaha ve kolay yoldan sonuca gitmeye teşvik ettiler.

 

Oysa Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de açık ve net bir şekilde ne diyor? " Zerre miskal iyilik boşa gitmeyecek zerre miskal kötülük boşa gitmeyecek "Allah'ın sözü üzerine söz yoktur. Allah'ın sözünü iptal edecek baska söz yoktur.Kendinize gelin.Namaz elbette bu dinin direği ve vazgeçilmezidir.

Ancak aşağıdaki sure de boşuna indirilmemiştir.

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla

1-Dini yalanlayanı gördün mü?

2-işte o, yetimi itip kakar;

3-yoksulu doyurmaya teşvik etmez;

4-yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,

5-onlar namazlarını ciddiye almazlar

6-onlar gösteriş yapanlardır,

7-ve hayra da mâni olurlar

Asıl anlaşılması gereken söz: "namazlarını ciddiye almayan kişilerin vay haline"Namazı ciddiye almak Kuran'ı ciddiye almaktır.Kitabın ilk ayetini, "OKU" emrini ciddiye almaktır.

 

Düşün,aklını kullan,gör,istişare et,öğren, geliş, geliştir...emirlerini ciddiye almaktır.

 

Bugün çok net anlaşılıyor ki, islam dünyası, içerisinde bulunduğu;insanlığa uymayan diktatörce yönetimler,sömürü,açlık,adil omayan bölüşüm,özgürlüklerin olmaması,savaşlar,farklılıklar üzerinden sürekli çekişmeler,gayrimüslim ülkelere göç arzusu,nefret söylemi,kibir,yolsuzluklar, hırsızlıklar, liyakatsizlikler,adaletsizlikler,üretim azlığı,tüketim tutkusu ve kötülüklerle anılıyor.

Bunların hangisi gerçek islamın övdüğü ,tavsiye ettiği,peygamberin yaşarken uyguladığı özellikler? Inandığımız ahirete böyle mi gideceğiz? Böyle mi karşılaşacağız yol gösterici öğretmenimiz Hz Muhammed'le AS.O'na da mı bahaneler anlatacak,tembelliğimizi, kolaycılığımızı savunacağız.

 

Bu gidiş iyi bir yere doğru değil!

Bu yazı toplam 14570 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber