Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
DOGALGAZLA GELEN SORUMLULUK
Karadeniz’de doğalgaz bulduk.
Hem de 320 Milyar Metreküp .
Dünya standartlarında hafife alınacak bir rezerv değil.
Fatih Gemisi ile bulduk; Bunun anlamı cok büyük. Yıllardır yabancılar bizim karasularımızda ve topraklarımızda petrol ve dogalgaz aradılar ...
Ama nafile.Hiç bir sonuç alamadan gittiler(?) Demek ki bizim el atmamız gerekiyormuş.
Bu dogalgaz rezervinin tespit edilmesiyle tüm Türkiye kazanacak.
Daha da devamı gelecek İnşallah.
Haber çok güzel ve heyecanlandırıcı.
Hep demezmiydik ; 
Dört bir yanımızda olan petrol / dogalgaz bizde niye yok ? 
Galiba bu işin sırrı aramada yatıyormuş. Kendi gemilerimiz,mühendis ve teknik kadromuz işe el atınca ilk bulunan kaynak 320 milyar metreküplük bir rezerv .Bu ne demek ?
Yıllık tüketimi 45 milyar metreküp olan ülkemizde, 7-8 yıllık bir kaynak.
Bunun karşılığı yaklaşık 300 milyar Dolar. Muhtemelen  o bölgedeki rezerv, bulunanın çok üzerinde. Uzmanların tahmini 800 milyar metreküp. Bu da bir Türkiye daha demektir.
Bu zenginliğin adil paylaşımı, eğitimin kalitesinin artırılması, üretime verilecek teşviklerle dünyadaki ekonomik sıralamamızın olumlu anlamda değişeceği kaçınılmaz.
Zengin yeraltı kaynakları; adalet ve özgürlüklerin geliştiği,adil bölüşümün olduğu,gelişmiş toplumlarda mutluluk ve refaha yol açar. Demokrasisi gelişmemiş ülkelerde yeraltı kaynakları; savaş,gözyaşı ve zulüm getirmiştir.
Eğer yeni bir lige çıkıyorsak bu tüm kişi ve süreçlerin geliştirilmesini gerektirir.Demokratik standartlar, hukuk,insan hakları ve eğitimin kalitesi acilen yükseltilmelidir.
Yargısı adil,medya ve akademyası özgür,eğitim sistemi araştıran ve geliştiren, üretimi dünya standartlarında, gençlerinin hepsi en az ikinci dili akıcı konuşan,turizm potansiyelini müthiş kullanan,çiftçisi eğitimli,ihracatçısı dünya pazarlarında kurtlaşmış bir ülke kurmak hiçte zor değil.Aslında bu bahsettiğimiz konular mevcut iktidar partisine hiçte uzak değil. Kuruluşundaki felsefe tam da buydu.
Bu haberi önemsizleştirmenin ,hafife almanın muhalefet yapmayla ilgiside yok. Bence tüm partilerin liderleri Cumhurbaşkanını arayarak tebrik etmeliler. Bu ulusal bir sevinç sonuç itibariyle.
Bu aramalara destek vermeye devam etmeliyiz.Potansiyel arayışlarımız attıkça göreceğiz ki başta insanımız olmak üzere büyük zenginliklere sahibiz.
Üniversitelerimizden bahsetmeden geçemeyeceğim.Kısa bir süre önce ,rüyasında görse inanamayacak bir çok kişi bu gün rektör,dekan,bölum başkanı,profesör,doçent vs. vs. makamlarını işgal ediyorlar.
Yeter artık  ! 
O koltukları doldurmanın  bedelini ödeyiniz.Dünya üniversite sıralamalarında nal toplamak için mi geldiniz o makamlara?
Sizden beklenen uluslararası makaleler,araştırmalar,proje ve buluşlar için neyi bekliyorsunuz? 
Unutmayınızki sporda bir kural vardır:
 " atamayana, atarlar " bir süre sonra tahammüller bitecek ve sizi oralara taşıyan irade de aradığını sizde bulamayınca liyakat prensibine dönecek. Komik durumlara düşmeden bir zahmet tamamlayın eksiklerinizi. 
Tüm kurum ve vatandaşlarıyla yeni sürecin hayırlı olmasını,bulduğumuz,bulacağımız kaynakların artmasını ve en verimli şekilde işletilmesini diliyorum.
Bu yazı toplam 10106 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Cesim / 21 Ağustos 2020 Cuma 22:54
Yüreğinize sağlık inşallah dediğiniz gibi Nitelikli bir eğitim sistemi ile bu dedikleriniz gerçekleşir.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber