Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
Adana'nın Uyuşturucu ile Sınavı
İstanbul ve Adana ; Barselona, Berlin, Münih gibi şehirlerin yer aldığı listede esrar kullanımında oransal olarak ikinci sırada yer aldı. Esrar satışı ve kullanımının legal olduğu Amsterdam, New York, Oslo gibi bazı şehirlerin esrar kullanım verileri ise listede yer almadı.
 
Listede dikkat çekici bir diğer nokta, Adana'da tüketilen esrarın, İstanbul kullanımı kadar olması.İstanbul'un nüfusunun  yaklaşık onda birinin  yaşadığı Adana'da kullanılan esrar miktarı neredeyse aynı olurken, Adana dünyada oransal açıdan 3. sırada yer aldı.
 
İstanbul ve Adana'da esrardan sonra en çok kullanılan uyuşturucular eroin ve kokain olurken, ardından sırasıyla amfetamin, MDMA (ekstazi) ve metamfetamin geliyor.
Adana'nın uyuşturucu ile mücadele eden polislerinin örnek ve insanüstü çabaları bu tabloyu değiştirmiyor.
 
 
Ailelere,okullara,STK'lara ve gençliğin eğitimine büyük iş düşüyor.
 
 
Uyuşturucu ile nasıl mücadele edilir?
 
 
Madde bağımlılığının tedavi süreci yoğun bir çaba ile 2-6 hafta arasında gözetim altında tutularak ve sonrasında da bir psikoterapi süreciyle mümkündür. Bu sürecin tedavisinde bilişsel davranışçı terapi, grup terapisi, aile terapisi, Biorezonans (Mora Terapi) gibi psikoterapi yöntemleri kullanılır.
 
 
Psikoterapi nedir?
 
 
Psikoterapi bireyin hayatının kontrolünü nasıl ele alacağını ve zorlu durumlara sağlıklı başa çıkma becerileri ile nasıl yanıt vereceğini öğrenmesine yardımcı olur. Her biri kendi yaklaşımına sahip çok sayıda farklı psikoterapi türü vardır. Birey için doğru olan psikoterapi türü, bireyin kişisel durumuna bağlıdır.
 
 
Bağımlı bir bireyle iletişimde onu anladığınızı hissettirmeniz ve yanında olduğunuzu bilmesini sağlamanız tedavinin seyri açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bağımlı kişilerde suçluluk hissi yaratacak davranışlardan ve sözlerden kaçınılması gerekmektedir. Bu durum mevcut bağımlılığın tekrarına neden olabilmektedir.
 
 
Bundan dolayı uyusturucu ile mücadelede, aile içi ilişkiler, arkadaşlar ve eğitim kurumlarına büyük görevler düşmektedir.
Bu yazı toplam 1188 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber