Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
Siyasetin Vizyonu İle Halkın Gelişmişliği Aynı Çizgide
Ülkelerin,milletlerin başarısı,imajları aslında onları yöneten siyasetçilerin başarı ve vizyon karnelerini gösterir.
 
Hükûmet eden Kurumlar, gerçek hayatta ; davranışları,yaşayışı,sağlık ve mutluluk endekslerini, hukuk,medya ve yargı kurumlarını  etkilediklerinden, ulusların başarı ya da başarısızlıklarını biçimlendirirler. 
 
Gücü elinde tutanların vizyonları, o ülkenin gençliğinin eğitimini, çiftçisinin üretim kalitesini,üreten sanayicinin inovasyon yeteneğini,arge düzeyini, markalaşmasını ve ihracatını doğrudan etkiler.
 
İktidar mensupları vatandaşların mutluluğunu hedeflerse; adil bölüşüm,sorgulayıcı eğitim,güçlü argesi olan tarım ve endüstriyel üretim,özgür meda,bağımsız hukuk ve üniversiteleriyle  ve gerçekten temsil edilirlik seviyesi yüksek demokrasi  çabaları öne çıkar.Bunu görmek için sadece bir gün , ülkenin önde gelen kanallarından akşam haberlerini izlemek bile güçlü bir fikir verir.
 
Eğer  ülkede;  yoksulluk ,ışsizlik ,adaletsizlik, ekonomik sıkıntılar hergün konuşuluyorsa bunun anlamı şudur: iktidar sahipleri,  yoksulluğa yol açacak tercihler yaptıkları için nüfusun ekseriyeti yoksullaşmıştır.
 
Bizim  ülkemizde de öncelik;  ne eğitim,ne israf,ne can yakıcı işsizlik ,ne  endüstriyel üretim,tarım ve hayvancılık olamadı hâlâ.Bunlar yerine eser siyaseti denilerek çoğu tam kapasiteyle kullanilmayan dev inşaatlar tercih edildi.Bu da milletimizin kaderini olumsuz etkiledi.Belki az sayıda siyasetçi,bürokrat ve müteahhit çok zengin oldu ancak ülkenin ekseriyetinin ekonomik refah seviyesi, mutluluğu oldukça fazla ihmal edildi.
 
Geleceğimizin  teminatı olan gençlerin geleceğe bakışları, beklentileri ve umutları hiçte öyle iç açıcı değil.Önemli oranlara ulaşan bir kesimi yurtdışını umut olarak görüyor ve bunun yollarını araştırıyor.*
 
İşin üzücü yanı şu ki ; ne gençler ne de yöneticiler çocukları için islam beldelerini,ülkelerini tercih etmiyorlar. Teknolojisi ve bilimsel olanakları gelişmiş,demokrasisi kökleşmiş ülkeler tercih sebebi oluyor.
 
*
https://tr.euronews.com/2020/05/19/genclik-arast-rmas-turkiye-de-gencler-icin-ozgurluk-her-seyden-onemli
 
*https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2020/09/06/genclik-arastirmasi-yuzde-76si-yurt-disinda-yasamak-istiyor-her-iki-gencten-biri-mutlu-degil
Bu yazı toplam 743 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber