Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Vedat Kahyalar
Vedat Kahyalar
BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜN İLK GÜNÜ İDİ...
Tarih 24 Nisan 2004 Organize Sanayide Bölge Müdürlüğü'ne başladığım ilk gün...
 
Bu ilk günü,akşama kadar çalışanlarla, müdürlerle tanışıp onlardan iş süreçleri hakkında bilgiler aldım.Akşam 17'de mesai bitiyordu, mesainin bitmesine 5 dakika kala servis araçlarımız , Bölge Müdürlüğü'nün önüne yanaştı. Tüm personel aşağıya inmişti bile. Bana da haber verildi,ben de aşağı indim. Personelin servis araçlarına neseyle binişini izledim.Zira gunlerden cuma oldugu için tatil havasına çoktan girmişlerdi bile. O anda hızla gelen bir araç,Bölge müdürlüğünün önünde durdu, içinden telaşla bir adam çıktı ve tedirgin bir sesle, mesai bitti mi yoksa ? dedi. Personelden biri de, Evet bitti dedi.. 
Ben müdahale ettim, Hayırdır !  bu kadar telaş,  ne vardı  ? dedim.
 
 " Mersin limanındaki  gemiye yüklenecek ihracat  malımız var, menşei belgesi almamız gerekiyor"
 
"Bunun için bölge Müdürlüğü'nden bana bir yazı verilmesi lazım"
 
 dedi. Menşei belgesi, o sanayicinin  ürettiği ürünün, Türk Malı ve Adana'da ,OSB 'de uretildigine dair basit bir belge idi.
 Müdür yardımcımı çağırdım bu belgeyi vermek zor mu ? dedim. Yok dedi, dilekçe yazacak, kayda girecek ondan sonra biz cevap yazacağız .Biz zaten bu fabrikanın burada olduğunu biliyoruz dedi.
Kim yazacak ? dedim.Evrak kaydına giriş yapılacak evrak kayıttaki eleman yazar dedi .2 satırlık bir yazıydı istenen. Servis hareket etmek uzereydi.Servisi durdurdum,evrak kayıt elemanı hemen insin otobüsten dedim, evrak kayıt elemanı otobüsten indi. O dilekçeyi hemen kayda girip ,cevabını  yazdık. Son olarak ta ben odamı açıp,belgeyi imzalayıp mühürledim.Bu işlem bizim 4 dakikamızı bile almamıştı. Günlerden cuma idi, eğer bu hareketi yapmasaydık o sanayicinin ürünü pazartesiye kalacaktı,belki de ihracat iptal bile olacaktı...
 Önce otobüste ufak bir homurdanma olmuş, ama o sanayicinin mutluluğu herkesi mutlu etmişti. Bu da benim mesaiye başladığım ilk gün personelime verdiğim en önemli ders olmuştu.
 
İnsan/müşteri  odaklı düşünmek, empati yapmak, kendimizi onların yerine koymak. Bu dersi benim personelim hiç unutmadılar. Benim için de önemli bir başlangıç günü oldu o gün.
Bu yazı toplam 9355 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yazarın Diğer yazıları
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber