...
...
BİZİM ÜNİVERSİTELERİMİZ
Türkiyede üniversiteler ağzına kadar öğrenci dolu.Çoğu öğrenciler binbir ümitle başladığı üniversiteyi işsiz bireyler olarak bitiriyor.
Üniversiteler birer bilim ve kültür yuvası ama Türkiye de mecburen iş bulmada kolaylık makamları haline gelmiş.Nedeni'de Türkiyedeki işsizlik sorunu ve ekonomik problemler.Dolayısıyla Türkiye'deki her birey üniversiteleri birer kurtuluş yerleri olarak görüyor.
Bunun sonuçu olarak çok kalabalık öğrenci sınıfları ve kalitenin düşmesi sorunları yaşanıyor.Ama en kötüsüde üniversite bitince yaşanan sosyolojik ve psikolojik problemlerdir.
Bence önce kalifiye insan gücümüzü belirleyip sonra üniversitelerin ilgili bölümlerine o kadar öğrencileri almalıyız.Tabi ki hızla çoğalan gençliği elde tutabilmek ve enerjilerini olumlu yönde değerlendirmekte çok önemli ama bunu ancak onları meslek sahibi yaparak gerçekleştirebiliriz.Burda da devreye girmesi gereken okullar meslek liseleri olacaktır.
Devlet,eleman alımlarında iş alanlarına göre kişilerin bitirdiği okulları baz almalıdır.
Önemli olan diğer unsur ise liyakat olmalıdır.işinin ehli olan kişilerin iş başına geçmesi kişilerin kendilerini yetiştirmeleri ve istenen konuma gelmelerinde çok büyük teşvik olacaktır.
Diğer önemli mesele üniversiteye öğrenci yetiştiren liseler sorunudur.Öncelikle eğitim sisteminde sınıf geçme yönetmeliği doğrultusunda başarısız olan öğrencilerin istekleri doğrultusunda mesleki alanlara yönlendirilmesidir. Yani ortaokulda devamsızlıktan kalma ve sınıfta kalma sistemi
yeniden getirilmelidir. Zaman kaybetmeden öğrencilerimizi kendi hedeflerine yönlendirerek
gençlerimizin yıllarını kaybetmesine müsade etmemeliyiz.