Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Arif ARAPKİRLİ
Arif ARAPKİRLİ
ORMANLARDA KÜSER!
Bizi yaşatan can damarımız ağaçlarımızı kestik,kırdık,su vermedik,kuruttuk,koparttık,söktük,yaktık,kötü muamele ettik,ettik,ettik.Elimizden gelen bütün kötülükleri sergiledik onlara.Yetmedi,bize yaşamamız için oksijen desteğini sağlayan ,hayatımızın her aşamasına binlerce katkı sağlayan olmazsa olmazımız ormanlarımıza,ağaçlarımıza hunharca davranıp adeta düşman edasıyla zulmettik.
Hangi canlı,eziyet eder kendisinin yaşaması için var olan diğer canlıya  kıymaya?
 
Demek ki;içinde Allah(c.c) korkusunu barındırmayanlar  insanlığa,doğaya,yaşama bilinçsizce zarar ziyan verir.Yoksa cehaletin pik yaptığı,duyarsızlığın,acımasızlığın kol gezdiği bu dünyada pervasızca davranarak ormanlarımızı kasten ya da defalarca yapılan uyarı veya ikazları dikkate almadan edepsizce,karaktersizce,düşünmeden ,katil bir ruhla ihaneti neden etmeli ki...
Beşikten-mezara ömrümüzün tüm etaplarında bize yarar sağlayan,bir çok hadislerde,sahabelerin bir çok bildirimlerinde,yerel veya uluslararası birçok örgütlerin çalışmalarında,şiirlerde,atasözümüzde,ileri gelenlerimizin konunun ehemmiyetine binaen  sarf ettikleri yüzlerce belki binlerce  söze rağmen yetmiyor insanları akıllandırmaya bu haklı çabalar...
Alemlerin efendisi Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) :
“Kıyâmet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyâmet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!” -Ahmed- III, 191, 183-
Bir diğer hadiste;
Peygamber Efendimiz’in şu hadîs-i şerîfleri de ağaç dikenler için ne güzel bir müjdedir:
“Bir Müslüman herhangi bir ağaç veya bitki dikerse, ondan yenilen şey kendisi için sadakadır, ondan çalınan şey kendisi için sadakadır, yabânî hayvanların yediği şeyler sadakadır, kuşların yedikleri sadakadır, bir kişinin ondan alıp eksilttiği şey de kendisi için sadakadır.” (Müslim, Müsâkât, 7)buyurmuşlar.
Öte yandan “Ormanlarımdan bir yaş dal kesenin, başını keserim… diyen ulu Padişah Fatih Sultan Mehmed'in sözünü hangimiz bilmeyiz.
Vesselam bitmez sandık ormanların sabrını,günün birinde ormanların da bize küsebilme ihtimalini hiç akıl etmedik.
Onları hep kandıracağımızı sandık.
Tabiatın dengesini bozma suçunu özgürce işledik.
Ve öyle ki bunun hesabının bir gün bize bu tabiatın soracağını hiç düşünmedik.
 Ekin tarlasının anızıyla ilgili binlerce ihtar ve ikazı yok sayıp orman yangınlarına sebep olmamızın yanı sıra o topraklardaki bütün mineralleri,canlıları yaktık.,yok ettik.
Katliam yaptık hayasızca.Utanmadan,sıkılmadan üstelik.
Her dayatmanın kanunla olması gerektiğini düşünüp, aklımızı ,irademizi hiç kullanmadan  tarumar ettik yaşam kaynaklarımızı. 
Kanun olmasa da doğayı ,tabiatı muhafaza etmeliydik mesajını veremedik kendimize.
Evladımızın namına bir ağaç dikmedik,çocuklarımıza bir ağaç diktirmedik.
Yıllar boyu gıpta ile büyüteceği bir kök ağacı bile edindirmedik yavrularımıza, onların koruyup büyüteceği ve sevgi duyacağı...
Hal böyle iken daha bu günlerimiz iyi günlerimiz diyorum.Yarın nefes alamıyorum ,diye bağıracağız ama nafile.O küskün dağlar,kara kışa meydan okuyan,gece gündüz bize çalışan o ormanlar,o ağaçlar feryadımızı,figanımızı duymayacaklar,topraklar eskisi gibi cömert olmayacak.Biz bağıracağız ama sesimizi duyan olmayacak.
Ve öylece kendi sonumuzu usul usul kendimiz tayin etmiş olacağız.
Zarara rızasıyla girene merhamet edilmez sözü haklı çıkacak karşımıza...
Hürmetler...
Bu yazı toplam 51530 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber