Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Arif ARAPKİRLİ
Arif ARAPKİRLİ
ZULÜMATA DİRENİŞ
“Çok değişmiş görmeyeli burası,
Çürüdü mü ellerin kınası
Çok mu yordu seni moskof* belası
Namahrem ellerden yara mı aldın?”
(*)Moskof:Moskova – Rusya/Eski SSCB
 
          Yıllar evvel hafızamda kalan bu dörtlüğün günümüzde dahi hala geçerliliğini koruduğunu hatırladığımdan dolayı, âcizane bu dizelerle girizgâh yaparak, yazımı kaleme alma lüzumu bende hâsıl oldu.
 
   Ülkemizin selameti,refahı,huzuru,barışı ve egemenliği için mücadele ettiğimiz bu dönemde, bir yanda kutup başı  Amerikan zulümatı,öte yanda, diğer kutup başı Rus zulümatı arasında sıkışıp kaldığımız bu hengamede, Ülkemizin muzaffer olması için var gücümüzle, ve bütün samimiyetimizle yek vücut olup, dualar edip, bu şer cephesinin karşısında galip gelmeyi bizlere nasip eyle Ya Rab!
 
      İşsizlikle mücadele, yıllardır bitmeyen terör belası, dışarıda ülkemizin varlığına zeval gelmemesi için verilen kıran kırana çatışmalar ve şer sarmalı… Her beş yıl ortalamayla dünyaya, menşeinin ne olduğu meçhul, pompalanan gripler, virüsler… Öyle ya, bu yıl da corona virüsü garabetini insanlık kucağında bulmuş vaziyette…
 
 Hal böyle iken mukadderattandır zelzelelere sebepleri iyileştirmediğimizden veya iyileştiremediğimizden imtihan olmaya başladık. Şüphesiz daha çok nedenler saymamız mümkün.
 
     Şahsımın âcizane kanaati odur ki böylesine kritik günler geçirdiğimiz bu dönemde -eğer mümkünse tabi –borçlanmamak, borçları ödemeye çalışmak, yatırımlar için en istikrarlı zamanı kollamak, kontrollü yatırımlar ve birlik beraberlik içerisinde durumu olan vatandaşlarımızın garip gureba tebayı da unutmaması…
 
      Bu bağlamda tacirlikle uğraşan bütün sektörlerdeki esnaflarımızın daha sabırlı ve gelecek adına, telaşa kapılmadan topyekûn mücadele ederek, bu sürecin bitmesine yada ortamın stabil hale gelmesine odaklanmalıyız diye düşünüyorum.
 
  Allah’ın izniyle her sıkıntının sonunda bir ferah vardır.
 
  Yüce Azimüşşan gümüş kapıyı kapasa,-muhtemel ki- Altın kapıyı açacaktır. Her kışın bir yazı olduğu gibi, her gecenin bir sabahı şüphesiz vardır.
 
    Bizde hep beraber, Rabbimizin bize ferahı sunacağı günü sabırla ve en önemlisi çalışarak, isyan etmeden bekleyelim.
 
“Mevla’m görelim neyler, eylerse güzel eyler.(inşallah)
 
Kalın sağlıcakla…
Bu yazı toplam 58614 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber