Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Arif ARAPKİRLİ
Arif ARAPKİRLİ
GÜVENLİ TURİZM \"Safe Tourism\"
Dünya genelinde salgın haline gelen  Coronavirüs Covid-19 pandemisine karşı tüm ülkeler bu süreci en az tahribatla atlatabilmek için hemen her gün  bütün sektörlerde,branşlarda,alanlarda,kısacası hayatımıza yön veren her kısımda ,ilgili ülkeler kendi içlerinde işin ehli,erbabı,uzmanı  olan  profesyonellerle  kurullar kurup,harekat tedbir,sağlık ve koruma planları hazırlamaktadırlar.
 
           Ülkemizde de her alanda olduğu gibi ,Turizm alanında da  hummalı  ve programlı bir şekilde çalışmalar yürütülmektedir. Sektörün,çalışanların ve tedarikçilerin bu süreçten en az  zararla çıkabilmeleri  için devlet ile sektör bir araya gelip uluslararası turist akışının akamete uğramaması için yoğun tempoyla efor harcamaktadırlar.
 
       Ülkemiz de pandemi sürecinin  turizm sektöründe daha fazla olumsuz sonuçlar doğurmaması için, turizm camiasının da her zaman olduğu gibi bir kez daha  elini gönüllü olarak taşın altına koymasıyla beraber sağlık güvenliği,hijyen ve bunlara paralel birçok hususu protokollere bağlayıp,bu bağlamda  bir disiplin hiyerarşisi  içerisinde Dünya'da ilk örneklerinden olan "Güvenli Turizm Sertifikasyon programı"  Kültür ve turizm bakanlığımızın mihmandarlığında  ve diğer bakanlıklarımızın da sürece katkılarıyla birlikte  startı verildi.
 
          Bu doğrultu kapsamında;  
*Konaklama, yeme-içme ve rekreasyon (otel, restoran, kafe ve eğlence merkezi işletmeciliği),
* Taşıma/transfer, seyahat-tur organizasyonu (seyahat acentalığı ve tur operatörlüğü) ve rehberlik
* Havacılık (havayolu ve havaalanı işletmeciliği), faaliyetleri gerçekleştiren işletmeler ile bağlantılı sektörlerde faaliyet gösteren diğer işletmelerde, iş programında belirtilen termin süresinde hijyen ve sağlık denetimi / uygunluk değerlendirmesi yapılması ve bunlara ilişkin raporların düzenlenmesi içerikleri  içeriklerini kapsayan "Güvenli Turizm Sertifikasyon programı" hayata geçirildi ve bir takım kriterler meydana getirildi;
   
Bu kriterler beynelminel haliyle:
 
*Denetim periyodu aylık olacak,
*Denetimler 1 gün ile sınırlanacak,
*Uzaktan denetim yapılmayacak,
*Denetimlere ilave olarak 2 aylık periyodlarda gizli müşteri denetimi ayrıca yapılacaktır. Ayrıca raporlanacaktır. *Saha denetiminin ardından belgelendirme en geç üç gün içerisinde yapılacaktır.
*Denetimlerde, kriterler ile uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda ilgili tesise ihtar verilecek, uygunsuzluğun devamı halinde belge iptaline gidilecektir.
*Denetim sonucu verilecek belgelendirme dokümanında kare kod bulunacaktır. Kare Kod herkese açık olacak ve okutulduğunda denetim zamanı, denetçi ismi, denetim sonucu düzeltilen eksikler ve denetime ilişkin diğer detaylara ulaşılacaktır.
*Denetim belgesi gerekli güvenlik unsurlarını barındıracaktır.
*Denetim sonucu tesislerin girişlerine ve diğer görünür noktalarına yapıştırılacak olan etiketler tesislere adetli ve zimmetli olarak teslim edilecektir.
 
        Netice itibariyle uluslararası  standartlar çerçevesinde bu süreçle ilgili yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır.Bizler de turizm sektöründe şehir otel  işletmeciliği yapmamız hasebiyle  Güvenli Turizm sertifikasyonu için alanında uzman bir kuruluş olan  Control Union öncülüğünde başlattığımız Sertifikasyon sürecini bütün tedbirlerimizi eksiksiz olarak yerine getirdik.Akabinde,denetçimiz Gıda Mühendisi  Hayrettin YILMAZ  bey'in süreci çok hızlı ve kusursuz olarak  yönetmesiyle beraber  Adana'da "Güvenli Turizm Sertifikasını" Adana City Hotel  işletmemize  kazandırmış bulunmaktayız.
      
     Hülasa, Türkiye Turizminin  aktif olarak turizm pazarında yer alabilmesi,milli gelirlerimizin artarak devam edebilmesi ve sürekliliği,işletmelerin devamlılığı, çalışan turizm emekçisi kardeşlerimizin işsiz kalmadan kazançlarını temin  ile birlikte  tedarikçi firmaların varlılarını idame edebilmeleri için güvenli ve sağlıklı işletmelere sahip olduğumuzu ve en iyi hizmeti kusursuz bir şekilde biz yaparız demeli,hizmete hazır ve talip olduğumuzu deklere etmeliyiz.  Sevgilerimle...
Bu yazı toplam 41681 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber