Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Dr.Erdal Özkan
Dr.Erdal Özkan
KOZAN İÇİN ORTAK AKIL PLATFORMU

 

           Haziran ayının ortalarında mevcut okul müdürleri görevlerinden alınacak ve yeni atamalar yapılacak. ( Anayasa mahkemesinin sözünü ettiğim kararı iptal etmesine kesin gözüyle bakılıyor ancak hükümetin bu konuda kesin kararlı olduğu, yeni bir yasanın yolda olduğu kulislerde konuşuluyor.) Milli Eğitim Bakanlığı’nın tesis edeceği bu işlem Kozan’ımızda da önümüzdeki 10 yılın eğitimine yön vereceği için çok önemli.

        Geçmişimizde de bugünde de Kozan’ımızın üniversiteleşmeye verdiği önem ortada. Her alanda kendini yetiştirmiş o kadar çok insanımız var ki. Bu aynı zamanda Kozan’ımızın entellektüel sermayesi. Doktorlarımız var üniversitelerde hocalık yapan, tıptan tarihe, sosyolojiden yabancı dile, neredeyse mühendisliğin her alanında...

        Üniversite mezunlarımızın kimisi Kozan dışında hizmet ediyor kimisi de Kozan’a döndü ve burada yaşıyorlar. Bu süreçte Kozan’ın son 10 yılda gerçekleştirdiği atılımın, yeni yaşama kültürünün de büyük etkisi var.  Sosyal ve kültürel ihtiyaçlarımızı artık Kozan’dan karşılayabiliyoruz.

      Bununla beraber hala çok eksiğimiz var. 2020’de, 2050’de eksiklerini tamamlamış, tarımından, sanayisine, eğitiminden, sağlığına kendi kendine yeten,  yeni yaşam kültürünü sindirmiş bir Kozan için bugün eğitimde ciddi bir ivme yakalamamız gerekiyor.

    Gençlerimizin gelişen dünyanın arkasında değil içinde yer almasını ve geleceğe yön vermelerini istiyorsak bugün okullarımızı kimlerin idare ettiğini gözden geçirmemiz gerekiyor.

     Sadece anlatıp geçmeyen, uygulayan ve öğreten, bilginin önemini ve gücünü vurgularken gönüllere de girebilen,  en önemlisi ilham kaynağı olabilen,  esnek zihinsel yapısı ile kendini sürekli güncelleyebilen, patron değil lider olabilen eğitimcilerin hayali kuruyorum.

     Bazı okullarımız tam gaz yola devam ediyorlar, genç ve dinamik yönetim kadrosuyla sportif faaliyet alanları açan, kültürel faaliyetlerle öğrenciyi dinamik tutan, veliyi okula çekerek sürece dahil eden, kütüphanelerini, dersliklerini, kantinlerini yenileyen, ilçe içinde ve ilde başarılara imza atan çok yetenekli idareciler barındıran okullarımız var.  Bir de okulda sadece patronluk yapan, öğretmenlerin ve öğrencilerin gelişimlerine hiçbir katkı sağlamayan, derdi sadece “müdür” ya da “ müdür yardımcısı” olarak anılmak olan idareciler var.

    Açıkca davet ediyorum tüm öğrencileri, öğretmenleri, velileri, siyasileri, sendikaları, stk’ları: Kozan’ımızın geleceğine hiçbir katkı sağlamayan, gençlerimizi okuldan soğutan, bu yüzden dışarıdaki olumsuzlara iten, okullarımıza kambur olan bu idarecilerin tekrar göreve getirilmemeleri için yüksek sesle konuşalım!

     Acilen ortak akıl platformuna ihtiyacımız var!

    Ahlaki öğretim için, karakter eğitimi için, değerler eğitimi için şimdi daha çok konuşma zamanı.

  Buyurun!

 

Bu yazı toplam 24812 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Nazire Fındık / 30 Mayıs 2014 Cuma 12:04
Güzel ifade etmişsiniz... Ortak sorun, ortak çözüm... Duyarlı olanların sayısının çoğalması dileğiyle...
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Erhan Akcan / 30 Mayıs 2014 Cuma 10:25
Tamamen katılıyorum
100 %
Beğendim
Beğenmedim
alikozani / 30 Mayıs 2014 Cuma 10:16
ahlak karakter değerler....
bunun için aklın nura, kalbin ziyaaya ihtiyacı vardır. aklın nuru fünun-u medeniye, kalbin ziyası ulumu diniyedir...meseleye burdan bakanlar ortak akla hizmet edenlerdir. TEBRİKLER....
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber