Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Dr.Erdal Özkan
Dr.Erdal Özkan
150 KİŞİ ÖLECEK!

       Kozan ilçesinin Sağlık Müdürü olarak çıkıp desem ki; Kozan'da  ileri evre meme kanseri ya da akciğer kanseri olan 150 kişi var, bunların % 90'ı önümüzde ki 5 yıl içinde ölecekler ve kanser aramızda hızla yayılıyor. Bu durum muhtemelen sizde bir infial uyandıracak, bu facianın sebebleri hakkında konuşacak, yayılımın durdurulması için kurumları ve sivil toplumu çözüm yolları aramaya davet edeceksiniz. Çünkü tehlike çok yakınınızda ve size de her an sıçrayabilir!

 

       Peki şu durumda ne dersiniz?   Birinci ağızdan edindiğimiz bilgilere göre Kozan'da yaklaşık 150 kişi damardan enjekte edilen bir tür uyuşturucu bağımlılığı ile yaşıyor. Bu rakam geçen yıl yaklaşık  60; ondan önceki yıl yaklaşık 13 idi. Yani bağımlılık önce  5 kat sonrada 12 kat arttı. Tehlike hızla yayıldı!

 

       Bunlardan 30 tanesi çeşitli kereler sağlık kurumlarına ve ilgili diğer kurumlara   başvurarak bağımlılıktan kurtulmak istediklerini beyan ettiler ve destek aldılar. Bir süre devam eden  izlemlerin sonucunda maalesef bu gençlerimiz yeniden maddeye geri döndüler. İçlerinden bir kaç tanesi yasadışı olaylara karıştığı için cezaevine girdi ve maalesef bir gencimiz de vefat etti. Burada bir parantez açmak istiyorum : Siz hiç 50 yaşında damardan enjekte edilen uyuşturucu bağımlısı gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü bu gençler 20'li ya da 30'lu yaşlarında ölüyorlar.

 

     YANİ 2014 VERİLERİNE GÖRE YAKLAŞIK 150 GENCİMİZ ÖNÜMÜZDE Kİ 5 YIL İÇİNDE ÖLECEK!

 

     Peki bu durum sizde bir infial yarattı mı?

 

     Bir de şuradan bakın : Sentetik bir uyuşturucu türü olan B. nedeniyle  bazen yarı çıldırmış bazen yarı ölgün haldeki gençlerimizi hemen hergün medya aracılığı ile görüyoruz. Yakın zamanda katıldığım bağımlılıklarla mücadelede  dünya markası olan Yeşilay'ın Yüksek İstişare Toplantısı'nda İstanbul'da sentetik uyuşturucu kaynaklı ani kalp durmasından ölen gençler 1000'li rakamlarla  ifade edildi. Yakın zamanda İsrail'in haince şehit ettiği Gazzeli kardeşlerimizin sayısı ile bu rakam birbirinden çokda uzak değil aslında. İstanbul'da hiç bir organizasyon olmadan, tamamıyla kendiliğinden, sentetik uyuşturucu B.'ye karşı ayaklanıp yürüyen halkın canının ne kadar yandığını varın siz tahmin edin.

 

 Canımız yanıyor, canımız gidiyor.

 

Peki neler yapabiliriz?

 

Haftaya görüşelim inşallah... 

Bu yazı toplam 34713 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber