Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sarıçam, öğrenci kenti olacak
05 Eylül 2016 / 09:28
Sarıçam, öğrenci kenti olacak
‘Uludağ; Çukurova ve BTÜ Üniversitelerinin bulunduğu Sarıçam barınma ve yurt anlamında altyapı çalışmalarına başladık.’

Çukurova Üniversitesi’nin Sarıçam İlçesi’nde bulunmasının ardından Adana’nın ikinci üniversitesi Bilim Teknik Üniversitesi’nin de Sarıçam İlçesi’nde inşaatına başlandı.

Çukurova Üniversitesi’nin kendi ilçelerinde bulunmasına karşılık öğrencilerin barınma ve sosyal anlamında gerekli yatırımların yapılmaması, imar düzenlemelerinin gecikmesi nedeniyle yeterli payı alamadıklarını belirten Başkan Bilal Uludağ, bu anlamda gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Uludağ, açıklamasında; ‘Türkiye’de Eskişehir gibi bir çok vilayet sadece üniversitelerde okuyan öğrencileri ağırlayarak ayakta kalıyorlar. Bilindiği gibi öğrenciler yerli ve uluslar arası turist olup tüketici bir kitledir.  İki yıl önce üniversitenin hemen yanında bulunan tarıma elverişli olmayan geniş arazilerin imara açılmasıyla birlikte hızla yapılaşmaya gidilmiş ve bununla birlikte yol ve diğer altyapı hizmetlerine hız verilmiştir. Bilindiği üzere Çukurova Üniversitesi’ne en yakın yerleşim alanı Seyhan İlçesi Beyazevler ve Baraj Yolu idi. Bu mahalleler de üniversiteye 6-7 km uzaklıkta olup yoğun trafik nedeniyle ulaşım zorluğu çekilmektedir. Oysa yeni imara açılan bölgelerimiz Çukurova Üniversitesi’ne yalnızca yürüme mesafesindedir. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin hemen yanında ise binlerce konut ve yurt inşaatına başlanmış, bir çoğu tamamlanmış ve bu eğitim öğretim yılında hizmete girecek duruma gelmiştir. Ulaşımın çok kolay olduğu bu bölgede ucuz, yeni ve kaliteli konutlar 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak inşa edilmiş olup kentin diğer bölgelerine göre yarı fiyata ve daha lüks konutlar bulunabilmektedir.’ dedi.

Bölgenin 30-40bin üniversite öğrencisini ağırlayabileceğini belirten Uludağ, bu eğitim öğretim yılından itibaren ulaşım ve barınma çalışmalarını tamamladıklarını belirtti

Bu haber toplam 2,003 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber