Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Serkan KAYA
Serkan KAYA
KARARSIZLIK ve NEDENLERİ

Gözlerinizi açar açmaz küçük bir kararla karşı karşıyasınız.

Alarmı 5 dakika daha ertelemek için erteleme düğmesine basmalı mıyım, yoksa hemen kalkar mıyım? Bu gün ne giyeceğinize, kahvaltı yapıp yapmayacağınıza veya  ne yiyeceğinize karar vermelisiniz. Karar çarkı bütün gün dönmeye devam ediyor. Her birimize özgür irade bahşedilmiş ve önümüzde hayatta çok sayıda seçenek var, araştırmacılara göre, her gün yaklaşık 226 adet  karar alınıyor. Sorumluluk seviyeniz arttıkça, karşılaştığınız seçeneklerin çeşitliliği de artırıyor.

Kararsızlığın belirtileri nelerdir?

Kronik kararsızlıktan muztaripseniz, hayatın sürekli olarak önünüze koyduğu birçok kararla başa çıkmakta zorlanacaksınız, Karar vermekte güçlük çekmek sizi mutsuz ve tatminsiz yapabilir. Ne yazık ki, bir karar verirken tereddütlü ve başıboş hissettiğinizde özgüven ve öz saygınız baltalanabilir.

Kararsızlığa ne sebep olur?

Kararsızlığın temelinde, hızlı bir şekilde seçim yapamama yatıyor .Çoğu zaman, kararsızlık, bir seçim yapamadan, sürekli ve yinelenen bir seçenekler sorusu olarak kendini gösterir .Karar verme gücünüzden daha emin olmak için, neyin kestirmeden kaçtığını ve neyin engellediğini anlamanız önemlidir .Kararsızlık, kendinizi iki veya daha fazla olası karar kavşağı arasında bulduğunuzda ortaya çıkar . Ya hiçbirini özellikle istemediğiniz çirkin sonuçlar arasında seçim yapmaktan kaçınıyorsunuz ya da oldukça benzer alternatifler arasından seçim yapıyorsunuz.

Kararsızlığın en yaygın 3 nedeni.

Hata yapma korkusu

Kararsızlığın en sık görülen ve ana nedeni başarısızlık korkusudur . Karar vermek, seçiminizin yanlış olabileceği anlamına gelir ve neredeyse hiç kimse hata yapmayı sevmez. Sizin için en feci sonuçtan korkmak, karar vermenizi engelleyebilir. Kendinizi, sizin için doğru olmadığını bilseniz bile, istatistiksel olarak sizi en güvenli sonuca götürecek bir şeyi seçerken bulabilirsiniz.

Birinin duygularını incitme korkusu. Genellikle bir karar vermek, bir kişinin fikrini diğerinin fikrine tercih etmek anlamına gelir. Takdir edilmek istiyorsunuz ve bu nedenle birinin fikrine karşı karar vermenin ilişkiye zarar vereceğinden korkuyorsunuz.

Elinizde çok az bilgiye sahip olma korkusu.Çoğu zaman sınırlı bilgilerle bir karar vermek zorunda kalacaksınız.Ancak genellikle elde edebileceğinizden daha fazla bilgi vardır ve daha fazla bilgiye sahip olmak, bir seçim yapmada değerli bir yardımcı olabilirken, savaşın diğer tarafında, daha fazla ve daha fazla bilgi almak için ertelemenize yol açabilir. Pratik anlamda, karar verme gücünüz analizle bir tür felç haline gelir. Kararsızlık ve erteleme başarısızlığın ana unsurlarıdır.

Sonuç olarak: Her gün büyük bir seçim kitlesiyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Küçük ve alakasız olanlardan hayatınızı değiştirebilecek en önemli olanlara . Bu nedenle, hızlı ve etkili bir şekilde nasıl karar verileceğini bilmek , edinilmesi çok değerli bir beceridir.

Bu yazı toplam 83397 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber