Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
İngiltere'nin son çaresi Türkiye :Malzemeler gelmezse tedaviyi bırakın
20 Nisan 2020 / 14:40
İngiltere'nin son çaresi Türkiye :Malzemeler gelmezse tedaviyi bırakın
ngiltere'de yetkililer, ülkedeki sağlık çalışanları için Türkiye'den gelmesi beklenen 84 tonluk koruyucu malzeme sevkiyatının bugün yola çıkabileceğini açıkladı.
BBC'ye konuşan İngiltere Kültür Bakanı Oliver Dowden, Türkiye'den gelecek sevkiyatın dün teslim edileceğine dair hükümet açıklaması yanlış çıktıktan sonra, bu konuda kesin konuşmak istemediğini ama malzemeyi taşıyan uçağın bugün öğleden sonra yola çıkmasını beklediklerini söyledi. Dowden, "Yeni vaatlerde bulunmak istemiyorum ama gelen bilgilerden uçağın bu öğleden sonra kalkacağını ve malzemenin geleceğini anlıyorum" dedi.
 
İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri'nin malzeme temininden sorumlu bölümün başkanı Chris Hopson, koruyucu malzemenin bugün geleceği konusunda hükümetten gelen açıklamalardan sonra, pek umutlu olmadığını söyledi. BBC'ye konuşan Hopson, "Bir saat öncesine kadar malzemenin bugün geleceğine dair görece düşük bir beklenti vardı. Bugün gelecekse muhtemelen çok geç gelecek. Bu bize tek tek sevkiyatlara odaklanma konusunda daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor" diye konuştu.
 
İNGİLTERE'DE SAĞLIK BAKANLIĞINDAN TALİMAT: KENDİNİZİ HAYATİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK RİSK OLUŞURSA TEDAVİYİ BIRAKIN 
 
İngiltere'de koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarının koruyucu malzeme stokları neredeyse tamamen tükendi. Ülkede hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı 80'i geçince Sağlık Bakanlığı yeni talimatlar geçti. Talimatlara göre doktorlar ve sağlık çalışanlarına kendilerini tehlikeye düşürecek hayati risk oluşması durumunda tedaviyi bırakabilecekleri duyuruldu. İngiliz Daily Mail gazetesi ise Türkiye'den gelen tıbbi malzemelerin de neredeyse tükendiğini belirterek 87 tonluk ikinci paketin henüz ulaşmadığını ve buna çok ihtiyaçları olduğunu duyurdu. Eğitim Bakanı Gavin Williamson, Türkiye'den gelecek olan malzemeler sayesinde sağlık çalışanlarına 400 bin koruyucu kıyafet dağıtabileceklerini söylerken Türkiye'den yeni siparişler vermeleri gerektiğini de belirtti. Daily Mail gazetesi şimdiden bazı hastanelerin koruyucu malzeme stoklarının tamamen tükendiğini belirtirken Ulusal Sağlık Servisi Başkanı Niall Dickson'ın sözlerine de yer verdi. Malzeme kalmaması durumunda doktorlar ve sağlık çalışanlarının göz göre göre ölüme gitmek yerine tedaviyi durdurmak talimatı aldığını söyledi. Gazete Türkiye'den gelecek olan tıbbi malzemenin yüzlerce insanın hayatını kurtaracağını belirtti.
 
KAYNAK: HABER7, BBC TÜRKÇE
 
Bu haber toplam 1,470 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber