Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yunanlardan doğalgaz keşfi için hazımsız açıklama
22 Ağustos 2020 / 17:03
Yunanlardan doğalgaz keşfi için hazımsız açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi bir müjde olarak duyurduğu Karadeniz'deki doğalgaz keşfine ilişkin Yunanlardan hazımsız açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yunan enerji uzmanı Ilias Tsagas, Türkiye'nin doğalgaz rezervi keşfettiği alanda Amerikalıların ve Ru
ürkiye'nin Karadeniz'de 320 milyar metreküplük doğalgaz kaynağı keşfetmesi, enerji piyasalarında dengelerin yeniden hesaplanmasına neden oldu.
 
Rezervin keşfedildiği alanı mercek altına alan Yunan enerji uzmanı Ilias Tsagas, Türkiye'nin keşfettiği enerji kaynağından başka ülkelerin de pay isteyebileceğini yazdı.
 
RUSYA, AMERİKA, ROMANYA, MACARİSTAN...
Londra'daki Greenwich Üniversitesi'nde görev yapan Yunan enerji uzmanı, "Türkiye'nin Karadeniz'de sondaj yapmasına izin verilip verilmeyeceği de net değil. Romanya, Macaristan ve en başta da Rusya gibi sahildar devletler de söz sahibi olmak isteyecektir. ABD de bölgede dolaylı olarak temsil ediliyor: Erdoğan'ın hak iddia ettiği bölgede ABD'li Exxon grubu da hak sahibi." dedi.
 
 
 
 
 
Yunan enerji uzmanının yaptığı analiz oldukça saçma bulundu. Öyle ki, doğalgaz kaynağının bulunduğu olan Türkiye'nin kıta sahanlığı içerisinde. Bu kaynaktan diğer ülkelerin pay istemesinin mümkünatı yok.
 
 
Bu haber toplam 1,344 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber