Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ünüvar'dan bilişim değerlendirmesi
02 Mayıs 2014 / 09:19
Ünüvar'dan bilişim değerlendirmesi
Bilişim, bilgi ve teknolojinin bir araya gelmesiyle ortaya konulan sonuçları olarak değerlendirmek mümkündür.

Geçmişten günümüze birçok gelişme olmasına rağmen son 20 yılda yaşanan gelişmeler kadar hayatımızı değiştirmemiştir.

İnternetin Türkiye’ye gelmesiyle birlikte ilk zamanlarda pek bir rağbet görmese de gün geçtikçe hayatımızda iyiden iyiye yer edinmiştir. Özellikle 2000’li yıllardan sonra teknolojik alanlardaki gelişmeler neticesinde bilişim çağı başlamış ve hayatımızın her alanında etkisini göstermiştir. Bilişim teknolojileri ülkemiz ve dünya için artık vazgeçilmez bir kavram haline gelmiştir. Hayatımızın her alanında kullanıyoruz. Günümüzde bilişim teknolojileri, işletmelerde bütün süreçlerin takibi ve yönetimine kadar her alanda; bireylerin günlük yaşantımızda ise cep telefonunda, bankacılık işlemlerinde, sosyal ağlarla iletişimde, evlerimizde kullandığımız televizyonlarımızda, hayatın her yerinde.

İnsanların bir kısmı İnternet ne işe yarayacak dedi. Bazıları ise şüpheyle yaklaşmasına rağmen günümüzde artık yediden yetmişe herkes biliyor ki hayatımızı kolaylaştıran tüm elektronik sistemler interneti alt yapı olarak kullanmaktadır.

Bilişim ve İnternet beraberinde getirdiği fırsatlarla birlikte sakıncaları da beraberinde getirdi. İnternetin ve bilişimin hızlı gelişmeleri sonucu sağlık, eğitim, bireysel, toplumsal, yönetsel ve ekonomik perspektiflerinin incelenmesi ve bahse konu boyutlarının karar vericilerin gündemine alınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında 2012 yılında araştırma komisyonu kuruldu. Kamuoyunda Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu (BİAK) olarak anılan Araştırma Komisyonu bilişim ve interneti her boyutu ile araştırmış ve değerlendirmeye çalışmıştır.

Türkiye genç ve üretken nüfusu ile bilişimi buluşturduğu oranda 2023 hedeflerine çok daha kolay ulaşacaktır. Hızla gelişen ve ilerleyen bilişim ve internet konularında ülkemizin güvenle ve emin adımlarla ilerlemesi dileklerimle bilişim haftasını kutluyorum.

Bu haber toplam 2,513 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
ahmet melek / 19 Mayıs 2014 Pazartesi 02:50
superonline sorun çıkaran binalar'a ücretsiz internet verip susturuyor.apartmanızda süperonline kutusu var ise sizde isteyebilirsiniz.
100 %
Beğendim
Beğenmedim
Teknoloji  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber