Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Dr.Murat Keskin
Dr.Murat Keskin
PRP Uygulaması

Saç derisini yenilemek, onarmak ve güçlendirmek için kullanılmak amacıyla kandan alınan materyallerdir. Hastadan 10-20 ml kan çekildikten sonra özel santrifüj ve mikrofiltreleme yöntemleriyle alyuvarlar kandan ayrılarak trombosit (platelet) ve akyuvarlar gibi zengin plazma materyalleri elde edilir. Trombositler zarar görmüş bir dokuyla etkileşime geçtikleri anda aktive olarak doku onarıcı birçok etmen salgılar. Böylece zengin materyaller saç kaybını önlemeye yardımcı olduğu gibi saç ekimi sonrasında iyileşme sürecini de oldukça kısaltır.

 
PRP tedavisi nasıl uygulanır?
İlk önce PRP tedavisi isteyen kişiye kan testleri yapılır. Sonra hastadan alınan kan bir santrifüj içinde dönüştürülerek kanın içindeki PRP ayrıştırılarak, alınır. Vücudunun alınan PRP özel bir işlemden geçirilir. Kanın içeriğindeki kırmızı kan hücreleri ile beyaz kan hücreleri birbirinden ayrıştırılır. Böylece trombosit açısından zengin bir aşı elde edilir. Elde edilen bu PRP aşısının içindeki trombosit oranı normalden 2 ila 3 kat daha fazladır.
 
Üretilmiş olan bu PRP aşısı ince uçlu enjektörler aracılığı ile saç köklerine enjekte edilir. Böylece saç köklerinin canlanmasına, saç tellerinin kalınlaşmasına ve saçın yoğunluğunun artmasını sağlar. PRP tedavisinin en az 2 – 3 seans uygulanması gerekebilir. Seanslar arası süre yaklaşık 3 haftadır. İlk seanstan itibaren saç kökleri hemen canlanmaya ve saç gürleşmeye başlar.
 
PRP tedavisinin yılda bir tekrarlanması tedavinin etkisinin artmasını ve devamlılığını sağlar. Özellikle kadın tipi saç dökülmelerinde yani tüm kafa derisinde görülen saç dökülmelerinde tercih edilen bir tedavi yöntemidir.
 
PRP'nin avantajları nelerdir?
Ürün, hastanın kendi kanından elde edildiği için vücudun maddeyi reddetmesi, kan yoluyla hastalık bulaşması veya alerji gibi sıkıntıların çıkması mümkün değildir. Ürünün içeriği sayesinde uygulanması sırasında iğnenin neden olduğu hasar kısa sürede iyileşir. Yeni kolajen üretimi ve yeni damar gelişmesi sağlanır. Dokulardaki hasarlar giderilir ve yeni dokular içerdiği büyüme maddeleri sayesinde oluşmaya başlar. Ayrıca hormonlar vitaminler gibi birçok besleyici faktöre sahip ve oldukça kolay bir şekilde uygulanır.
 
Saç Ekimi operasyonu esnasında veya sonrasında uygulanan, saç köklerini – saç derisini yenilemek, onarmak ve güçlendirmek için yapılan özel bir işlemdir PRP tedavisi. Özel santrifüj ve mikrofiltreleme yöntemiyle hastadan alınan kan ayrıştırılır ve zengin bir plazma materyali elde edilir. Bu plazmanın onarıcı gücü çok yüksektir. Bu yöntem ile, saç kaybını önlemeye ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.
Bu yazı toplam 242047 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber