Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ÖSYM'den hatalı KPSS iddiası
23 Ekim 2020 / 12:22
ÖSYM'den hatalı KPSS iddiası
ÖSYM, kamu kurumlarına girmek isteyen yaklaşık 1,5 milyon kişinin katıldığı KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi’nde 3 soruyu iptal etti, Alan Bilgisi Sınavı’nda da iki sorunun cevap şıkkını düzeltti. Geçmiş yıllarda da soru iptalleriyle gündeme gelen ÖSYM’nin b

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), kamu kurumlarında görev almak, öğretmen olmak isteyen yaklaşık 1,5 milyon kişinin eylül ayında katıldığı Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) sonuçlarını dün açıkladı.

Adayların sınav sonrasında iddia ettiği gibi ÖSYM, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi’nde (ÖABT) 3 soruyu iptal etti, KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavı’nda ise 2 sorunun cevap şıklarını düzeltti.

ÖSYM’nin yaptığı bu hataya büyük tepki gösteren adaylar, iptal edilmesi gereken başka sorular olduğunu ve optik okuyucudan kaynaklanan sorunlar nedeniyle puanlarının yanlış hesaplandığını iddia ediyorlar.   

İTİRAZ İÇİN 10 GÜN VAR

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların açıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurabiliyorlar. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük süreyi durdurmuyor. 2019, soru kitapçığı ve cevap kâğıdının incelenme isteğinin ücreti 50 TL’ydi. Dilekçenin ÖSYM’ye ulaştırılması gerekiyor. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası olmayan, imzalanmamış, banka dekontu bulunmayan dilekçeler işleme alınmıyor.

KAYNAK: MİLLİYET
 

 

Bu haber toplam 2,203 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber