Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Nihan BÜYÜKSURAL
Nihan BÜYÜKSURAL
Dikkat!!! Düğün Mevsimi...

Düğün mevsimi geldi çattı. Bir dünya hazırlık içerisinde bir de o anı ölümsüzleştirecek fotoğrafçı lazım. Lazım lazım da fotoğrafçınızı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bilgilendirmek istiyorum sizleri. Bu konu çok önemli!!! Neden mi?

 

***Evliliğinizden arda kalan en somut anıdır.***

 

Düğün geçer. Evlilik sürer. Yıllar devrilir. O fotoğraflar sonsuza dek aynı kalır.. Ama nasıl kaldıkları sizin seçiminize bağlı olarak değişecektir. Daha önce de doğum fotoğrafçılığında olduğu gibi bu konuda da serzenişlerim olacaktır. Piyasa da çok fazla fotoğraf çeken insan var. Fakat hepsi fotoğrafçılık tecrübesine ve eğitimine sahip değil. Özel anlarınız özen gerektirir. Lütfen heba etmeyin. Hem paranıza hem zamanınıza hem de anılarınıza yazık olacaktır.

 

Geçtiğimiz aylarda manevi kuzenimin evine ziyarete gittim. Bundan 3-4 sene önce çekilmiş düğün albümüne baktım. Albümü elime aldığımda karşılaştığım kapak dehşet vericiydi. Kırmızı bir şemsiye altında çifti tepeden çekmiş fotoğrafçı ve yüzleri kıpkırmızı çıkmış hiçbir düzeltme yapılmadanda albüm kapağı halinde müşteriye sunulmuş. Diğer sayfalarda ise şaşkınlığım çok daha artmış durumdaydı. Fotoğraflarda netlik yok. Gözler flu çıkmış. Cep telefonu değilki bu!!! Fotoğraflarınızın keskin ve cam gibi olması gerek. Netlemeyi bilmeyen bir fotoğrafçı olamaz. Aynı zamanda ciltler düzeltilmemiş, ışık iyi kullanılmamış. Özel an fotoğrafları diyorsak bu fotoğraflarda kusursuz çıkmanız lazım. Bir iki göz boyayan tasarımlara aldanmayın. 

 

50456

Evlenen herkesin olmazsa olmazıdır düğün fotoğrafları.. Çiftler ve aileleri için önemli bir yere sahiptir. O anı ölümsüzleştirmek için harika bir araçtır fotoğraf makinesi. Eskiden stüdyoda tercih edilen çekimler yavaş yavaş yerilerini dış mekan çekimlerine bırakmış durumda..Peki iyi mi oldu? Evet bence iyi oldu. Küçük bir alanda kısıtlı pozlarla sıkışıp kalmaktansa geniş alanlarda hayal gücünü de kullanıp manzaraya karşı yada tarihi dokular ile nostaljik havalar katılan fotoğraflar çok daha modern görünmekte ve yeni nesilin çok daha hoşuna gitmektedir. Adana`da bu işi yapan çok iyi fotoğrafçılar var.  İyi eğitimlerden geçmiş ve insanlara ömür boyu severek bakabileceği albümler yapan.. Ama aynı zamanda sadece elinde fotoğraf makinesi olup insanların fotoğrafçı gözüyle bakamamasından faydalanan sözde fotoğrafçılarda var. Peki biz fotoğrafçı seçerken nelere dikkat edeceğiz?

 

50459

 1- Eğitim ve Tecrübeleri:

 Herhangi bir üniversitenin fotoğrafçılık bölümünü bitirip bitirmedikleri yada bu işi yaptıkları süre göz önünde bulundurulabilir. Fotoğraf yetenek işi olduğu kadar teknik bilgiye de dayalıdır. Ve o teknik bilgi ancak eğitimle edinilebilir. Nasıl eğitimlerden bahsediyoruz? Fotoğraf derneklerindeki Temel Fotoğraf Eğitimleri ardına alınmış İleri Fotoğraf Teknikleri ve Atölyeler insanların sanat gözünü geliştirir. Tekniği Sanatla birleştirilmiş fotoğrafların tadı kalıcıdır. Fotoğrafçılık üzerine üniversitede okumak bu işe profesyönel anlamda hakim olmak demektir. Bu eğitimlerin hepsine birden sahip olan bir fotoğrafçı size enfes bir düğün albümü kazandırır.

 

 

50462

2- Örnek Albümleri:

Profesyönel çalışan her fotoğrafçının hali hazırda örnek albümleri yada bilgisayarlarında albüm taslakları bulunur. Bakmayı talep edin. Fakat bunlarla sınırlı kalmayın. İnternet elinizin altında Yurtdışında çekilmiş düğün fotoğraflarını inceleyin. Karşılaştırma yapın. Sizin çok iyi sandığınız fotoğraflar bir dünya teknik kusur içeriyor olabilir. Siz ise o gün kusursuz görünmek isteyeceksiniz. Ve bu da en doğal hakkınız…

Özellikle kullandığımız makinelerin megapiksel değerleri göz önünde bulundurulduğunda fotoğrafların netliğinin çok iyi olması gerekmektedir. Eğer baktığınız örnek albümde titrek, netsiz, ciltlerin kusuru ile ilgili bir durum görürseniz oradan uzaklaşın. Paranız hiç olacaktır.

 

50464

3- Referansları:

Müşteri memnuniyeti başka müşteriler getirecektir. Bütün fotoğrafçılar bunu bilir. Aslında en güzel reklam budur. Arkadaşlarınızın farklı fotoğrafçılarla çekilmiş ve hazırlanmış albümlerine bakın. Mutlaka her fotoğrafçının kendine ait bir tarzı vardır. Hangisinin size daha yakın olduğunu belirleyin. Ve görüşme ayarlayın..

 

50465

4- Yapılan Kampanyalara Aldanmayın:

 

Bu size açıkça; sizinle az ilgilenip yarım saatte çekimimizi bitireceğiz üstüne size küçük ve kalitesiz bir albüm vereceğiz demek oluyor. Herkesin kendine göre bir bütçesi var elbet. Fakat ucuz etin yahnisi nasıl olur az çok bilinir. Anılarınıza değer verin.. 

 

50466İsmi bilinen, bu işi hakkıyla yapan fotoğrafçıları bulmalısınız.Güzel fotoğraflara sahip olmak için araştırmalarınızı iyi yapın.

Çünkü düğününüz olup bitecek.. Fakat albümünüz ömür boyu sizinle kalacak..

 

 

Saygılar

 

Nihan Büyüksural

Bu yazı toplam 26844 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber