Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bakan'dan indirim müjdesi! Tek tek açıklandı
10 Ekim 2018 / 11:09
Bakan'dan indirim müjdesi! Tek tek açıklandı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 'Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nda yaptığı konuşmada, "Zincir marketlerde 50 üründe 2 ay boyunca yüzde 10 indirim yapılacak" açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, market zincirleri ve bazı devlet kurumlarının yaptığı indirimleri açıkladı.

Bakan Pakdemirli'nin konuşmasından satırbaşları:

Enflasyonla mücadele programımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün dünya nüfusu 7 milyar, önümüzdeki 2050 yılına baktığımızda 9 milyar olacak. Şehirleşmemiz yüzde 55, 2050'ye baktığımızda çok daha fazlasını yapacağız. Bu zor ev ödevini yapmamız lazım.

 

Gıda arz güvenliği ekonominin hızlı olduğu durumlarda ön plana çıkıyor. 2 görevimiz var. Üreticiyi korumak ve tüketiciyi kollamak. İkisini de yapma yolunda ödevimizi aldık çalışıyoruz. Tohumdan sofraya tüm sorunları ortadan kaldırmanın yolunu arıyoruz. Heybeyi doldurarak geldik.

Yaptıklarımızın üzerine neler yapabiliriz dedik. Serbest piyasa ekonomisi tabii ki işleyecek. Gıda arz güvenliğini de mutlaka sağlayacağız. Örneğin kıyma 29, kuşbaşı 31 TL'den satılıyor. Ucuz fiyattan alınıyordu, alınmaya devam edecek. Ucuz et projesi devam edecek. Çaykur bundan sonra da zam yapmayacak. Zincir marketlerde 50 üründe 2 ay yüzde 10 indirim yapacak.

Et ve Süt Kurumu 10 üründe yüzde 10 indirim yaptı. Atatürk Orman Çiftliği 14 üründe yüzde 10 indirim yaptı. Sığ ve toz gübreyle yemde yüzde 10 indirim yapıldı.

TMO pirinci yüzde 20-40 indirimle arasında satmaya devam edecek. Carrefour, BİM, Şok, Migros ve Metro 50 üründe iki ay süreyle yüzde 10 indirim yaptığını açıkladı.

Bu haber toplam 1,703 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber