Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Avusturya ve AP'den şaka gibi seçim açıklaması!
26 Haziran 2018 / 00:36
Avusturya ve AP'den şaka gibi seçim açıklaması!
Avusturya Erdoğan'ın galibiyetiyle sonuçlanan erken seçimlere ilişkin olarak, Viyana'nın, Türkiye'yi AB'ye üye olabilecek bir aday olarak görmediğini söyledİ

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raportörü Kati Piri Euronews’e şaka gibi bir açıklama yaptı. Hollandalı parlamenter, "Bu seçimler normal koşullarda düzenlenmedi, insanlara gözdağı verildi" ifadesini kullandı.

AB'YE ÜYELİK SÜRECİ

 

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin askıya alınmasıyla ilgili olarak değerlendirme yapan Kati Piri, "Kişisel olarak AB’nin karar organı Konsey’in bu kararı destekleyeceğini düşünmediğini" kaydetti.

"BU SİSTEM AB DEĞERLERİNE AYKIRI"

Piri, başkanlık sisteminin, AB değerlerine de uygun olmadığı görüşünü dile getirdi.

"TÜRKİYE'Yİ İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

AP raportörü, Türkiye’deki durumu izlemeye devam edeceklerini belirterek, AB’nin Erdoğan dışında Türkiye’deki diğer siyasi aktörleri de muhatap almasını önemine değindi.

AB'DEN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği'den (AB), Türkiye'deki seçimlere ilişkin gelen ilk açıklamada, "Türkiye ile işbirliğine devam" vurgusu yapıldı.

AB Sözcüsü Margaritis Schinas günlük basın toplantısında, "Umarız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, göç, güvenlik, bölgesel istikrar ve terörle mücadele gibi önemli konularda AB'nin ortağı olmaya devam edecektir" dedi.

AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin Lüksemburg'taki AB Dışişleri Konseyi'nde konuya ilişkin daha kapsamlı açıklama yapması bekleniyor.

AVUSTURYA'DAN SKANDAL ÇIKIŞ

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın galibiyetiyle sonuçlanan erken seçimlere ilişkin olarak, Viyana'nın, Türkiye'yi AB'ye üye olabilecek bir aday olarak görmediğini söyledi.

Avusturyalı Dışişleri Bakanı Kneissl, AB Konseyi toplantısı için gittiği Lüksemburg'da gazetecilere verdiği demeçte, "Avusturya'ya göre, Türkiye AB üye adayı değildir" dedi.

Diğer taraftan Kneissl, "Türkiye ile stratejik ortak olma ihtimallerinin olduğunu" söyledi.

İSVEÇ'TEN AÇIKLAMA

Daha önce İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ise seçimlerin ardından Türkiye'nin, ülkeyi AB ile yakınlaştıracak bir gelişim yoluna girmesini umduklarını söylemişti.

Bu haber toplam 1,387 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber