Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Alparslan Kuytul tekrar tahliye edildi
06 Aralık 2019 / 17:04
Alparslan Kuytul tekrar tahliye edildi
Alparslan Kuytul'un bugün görülen mahkemesi için Adana Adliyesi civarında yoğun güvenlik önlemleri alındı.
22 aydır Bolu Cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul'un bugün görülen mahkemesi için Adana Adliyesi civarında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kamu düzenini bozduğu iddiası ile toplanması yasaklanan Furkan Vakfı üyelerinin yasağa rağmen adliye önünde duruşmayı bekledi.
Alparslan Kuytul'un 25 Ocak'ta serbest bırakılıp 24 saat geçmeden tekrar tutuklandığı davanın 5. duruşmasında mahkeme tahliye kararı verdi. Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında 5 ayrı suçtan 21 yıla kadar hapis cezası istenen, vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı 45 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Alparslan Kuytul, Bolu'daki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı 45 sanık hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek", "özel belgede sahtecilik", "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık", "kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Sanıkları dinleyen mahkeme heyeti, Alparslan Kuytul'u yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye edip duruşmayı erteledi.

Tahliye kararının ardından serbest bırakılan Alparslan Kuytul, büyük bir sevinçle karşılandı.

Tahliye kararı sonrası Alparslan Kuytul avukatı Adem Tural, "Alparslan Kuytul Hoca savcının da tahliyeye ilişkin mütalaası sonucu Adana 4. ACM tarafından tahliye edildi, herkese hayırlı olsun." dedi.
Bu haber toplam 613 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber