Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Akhisarspor: 1 - Adanaspor: 0
19 Ağustos 2019 / 13:29
Akhisarspor: 1 - Adanaspor: 0
TFF 1. Lig 1. hafta müsabakasında Akhisar'a konuk olana Adanaspor müsabakadan 1-0 mağlup ayrıldı.

TFF 1. Lig ilk hafta maçında Akhisarspor, sahasında karşılaştığı Adanaspor’u Burhan’ın penaltıdan kaydettiği golle 1-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı. 

Maçtan dakikalar 
19. dakikada gelişen Adanaspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Eren'in pasında Ronie’nin yerden çektiği sert şutu kaleci Gökhan kornere çeldi. 
26. dakikada Akhisarspor atağında Tolga’nın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Bertuğ’un kafa vuruşunu kaleci iki hamlede kontrol etti. 
28. dakikada Burhan’ın ceza sahasına yaptığı ortada defansın müdahalesiyle arka direğe seken topu önünde bulan Vrsajevic’in sert şutu az farkla dışarı gitti. 
32. dakikada ceza sahasına yapılan ortada topla buluşan Burhan, Serdar’ın müdahalesi ile yerde kalınca maçın hakemi Yasin Kol penaltı noktasını gösterdi. 
33. dakikada Akhisarspor'un kazandığı penaltı atışı için topun başına geçen Rotman’ın vuruşunu kaleci Karacic kurtardı. 
45+1. dakikada Burhan’ın ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye gönderdiği plase şutu kaleci kurtardı. 
73. dakikada Kadir’in ceza sahasına yaptığı ortada Burhan’ın kafa vuruşunda top az farkla dışarıya çıktı. 
81. dakikada korneri paslaşarak kullanan Akhisarspor’da Tolga’nın ceza sahasına yaptığı ortada Adanasporlu futbolcunun elle müdahalesi sonucu hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 
82. dakikada penaltı için topun başına geçen Burhan, topu filelerle buluşturdu. 1-0 

Stat: Spor Toto Akhisar Belediye Stadı 
Hakemler: Yasin Kol xx, Serdar Diyadin xx, Murat Şener xx 


Akhisarspor: Gökhan xx, Tolga xx, Cocalic xx, Alperen xx, Kadir xx, Aykut xx, Rotman x, Vrsajevic x (Erhan dk. 46 xx) Bjarnason xx (Çekdar Orhan dk. 58 x), Burhan xxx, Bertuğ x (Hadzic dk. 66 x) 
Yedekler: Lukac, Halil Yeral, Eray Ataseven, Onur Ayık, Uğur Arslan, Ali Kaan, Göksu 
Teknik Direktör: Mehmet Altıparmak 

Adanaspor: Karacic xx, Serdar xx, Veli xx, İhsan xx, Özkan xx, Okan x (Serhat dk. 60 x), Bagayoko xx, Hakan xx, Ronie x (Utku dk. 51 x), Ahmet xx, Eren xx (Semir dk. 88 ?) 
Yedekler: İsa, Evren, Enes, Abdulkadir 
Teknik Direktör: Levent Eriş 

Gol: Burhan (dk. 82 pen.) (Akhisarspor) 
Sarı kartlar: Bjarnason, Alperen (Akhisarspor) Serhat, Eren, Veli (Adanaspor)
 
 

Akhisarspor - Adanaspor maçının ardından 
TFF 1. Lig 1. hafta müsabakasında Adanaspor’u konuk eden Akhisarspor, penaltı golü ile rakibini 1-0 yenerek lige 3 puan ile başladı. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi. 

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, şampiyonluğun en büyük adaylarından Akhisarspor karşısında güzel bir oyun sergilediklerini ifade ederken, milli maç arasına kadar 3 haftalık periyotta 3 maçı da kazanmak istediklerini belirten, Akhisarspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak da galibiyeti kendilerini yalnız bırakmayan seyirciye armağan ettiğini kaydetti. 

Şampiyonluğun en güçlü adaylarından birine karşı oynadıklarını kaydeden Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş ise şunları söyledi: 
“Tabii ki gönül isterdi, bu verdiğimiz mücadelenin karşılığına puan veya puanları hanemize yazdırıp öyle dönelim ama sezon başı itibari ile baktığınızda şampiyonluk adına en önemli favorilerden bir tanesi olarak gösterilen, kağıt üzerinde tabii ki bu hiçbir zaman gerçeğe dönmez. Bunun dönmesi için büyük bir mücadelenin olacağı kesin. Hiçbir şampiyonluk öyle söylediği kadar kolay gerçekleşmiyor. Sezon boyu içerisinde inanılmaz meşakkatli yollar geçecek. O yüzden de ama sezon başında kağıt üzerinde ekonomik olarak şampiyonluk adayları olarak gösterilen takımların bir tanesi ile oynadık. Bu da Akhisar takımıydı. Tabi geçen sene küme düşmüş ama bir çok oyuncusunu barındırmış ve değerli oyuncuları da takviye yapmış bir takım idi. Biz bugün buraya kazanmayı isteyerek geldik ve bunu tüm samimiyetimle söylüyorum rakibimiz ile de bir çok analize sahibiz, bu yaptığımız incelemeler doğrultusunda çok başarılı bir performans ortaya koyduk. Yakaladığımız çok net pozisyonlar vardı. Deplasmanda 6 ile 7 tane pozisyona giremezsiniz. Yakalayacağınız pozisyonları eğer gole çevirirseniz takım ritmini de daha farklı hale dönüştürebilirsiniz. Hem rakip takımın psikolojisini çok geliştirip hem de biz kendi oyun planımızı çok daha rahat elde edebilirdik. Bu golleri atamadık, maalesef iki tane penaltı kalemizde gördük. Birini sevgili Karacic çok büyük bir başarı ile kurtardı, birini de maalesef kurtaramadık. Penaltı pozisyonuna görmeden bir şey söylemek benim adetim değildir. O yüzden de kimseyi suçlamak kimseye niye penaltıyı verdi diye böyle germek görmeden konuşmanın çok doğru olmadığını düşünenlerdenim. Ama uzaktan baktığımızda penaltının olmadığını görüyoruz. Zaten o penaltı da olmasaydı maçta gol olma ihtimali de yoktu. Her iki taraf açısından da belki puanlarla bitecek bir müsabakaydı. Ben genel olarak oyuncularımın mücadelesinden memnunum. Genel olarak isteklerinden ve coşkularından maçtan sonraki de üzüntülerinden açıkçası çok keyif aldım. Gerçekten kazanmayı çok istemişler, bu mücadelenin karşılığında puan yada puanları çok beklemişler, bunun için de çok üzüntülüler. Ama dediğim gibi ligdeki yollar uzun, maçlar çok ve doğal olarak sezonun ilk maçı. İnşallah biz daha hazır olmayan arkadaşlarımızı tıpkı Roni gibi, Utku gibi bir çok kardeşimizin hazırlanışını yeni katkıları ile birlikte çok daha kaliteli bir hale getireceğiz. Ümit ediyorum iki yada üç hafta sonra istediğimizi kadronun oluşumu sağlanır. İnşallah da Adanaspor’un gösterdiği mücadelenin üstüne oyun kalitesi de daha fazlalaşır ve istediğimiz sonuçları elde ederiz.”
Bu haber toplam 1,100 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber