Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Valilikten ekmek zammına izin yok
05 Ekim 2018 / 17:03
Valilikten ekmek zammına izin yok
Adana Valiliği, ekmeğe zam yapan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (Adana ESOB) fiyat düzenlemesini kabul etmedi.

Adana Valiliği, 200 gram ekmeği 1 liradan 1.25 liraya çıkaran Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (Adana ESOB) fiyat düzenlemesini kabul etmedi. Yapılan görüşmeler sonucunda eski tarife üzerinden ekmek satışının devamına karar verildi. 


Adana'da Fırıncılar Odası ekmeğe yüzde 25 zam açıklamasına hazırlanırken, Adana Valiliği'nden itiraz geldi. “Tarife günümüz ekonomik şartlarına uygun değildir” diyen valilik konuyu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcileriyle müzakere ederek, zammın durdurulduğunu, belirlenen tarifenin dışında satış yapanlar hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağını duyurdu. 

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Vali Mahmut Demirtaş ve Adana Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Ali Tekin ile yapılan istişareler sonucu, Ticaret Bakanlığı ve Valilik kararına uyarak, 200 gram ekmeğin 1 liradan satılmasına devam edileceğini açıkladı. 

Sözütek, "Adana Valiliği ile Birliğimiz arasında yapılan müzakereler neticesinde Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin, ekmek fiyat tarifesinin değiştirilmesine ilişkin kararı, yapılan müzakereler neticesinde, 3 Ekim 2018 tarihinden geçerli olmak üzere iptal edilmiş ve eski tarife üzerinden ekmek satışlarının devamına karar verilmiştir. Bakanlığın açıklaması doğrultusunda, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da 200 gram ekmek 1 lira üzerinden satılmaya devam edecek. Esnafımız, girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ekmekte zarar etmesine rağmen, yaşadığı sıkıntıyı halkımız için bir süre daha göğüsleyecek. Talebimiz, devlet kurumlarının birçok emtiada olduğu gibi ekmekte de girdi maliyetlerini fahiş olarak artıran toptan un satıcıları ve maya üreticileri başta olmak üzere diğer kurumları sıkı denetim altına alarak fırıncılarımızın mağduriyetini en aza indirmeleridir" dedi.
Bu haber toplam 805 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber