Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sabah düğmeye basıldı! Büyük operasyon
21 Eylül 2018 / 18:29
Sabah düğmeye basıldı! Büyük operasyon
Hava Kuvvetleri'ndeki FETÖ operasyonunda aktif görevdeki 110 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Hava Kuvvetleri'ndeki FETÖ yapılanması soruşturması kapsamında Adana İncirlik Üssü'ndeki 10'ncu Tanker Üs Komutanlığı'nda görevli 1 tabip üsteğmen, 5 ast

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ' nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3 yüzbaşı, 18 üsteğmen, 1 teğmen, 77 astsubay olmak üzere toplam 110 şüpheli hakkında 21.09.2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. 

15 İLDE OPERASYON

Gözaltına alınan şüphelilerin hepsi aktif görevdedir ve 5'i pilottur. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 15 ilde devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

DİKKAT ÇEKEN İNCİRLİK DETAYI

Hava Kuvvetleri'ndeki FETÖ yapılanması soruşturması  kapsamında Adana İncirlik Üssü'ndeki 10'ncu Tanker Üs Komutanlığı'nda görevli 1 tabip üsteğmen, 5 astsubay gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen polis, belirlediği 6 adrese operasyon yaptı. 4 astsubay Seyhan ve Çukurova ilçelerindeki evlerinde gözaltına alınırken, 1 tabip üsteğmen ve 1 astsubay, İncirlik Üssü nizamiyesi girişinde yakalandı. 

Gözaltına alınan kişilerin çocuklarını örgütün okullarına göndermediği, içki içip, telefonlarına örgütün haberleşme programı olan Bylock programını yüklemediği, kendi aralarındaki görüşmeleri büfe ve ankesörlü telefonlardan yaptıkları iddia edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler, sorguya alındı.

Bu haber toplam 956 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber