Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Kılıçdaroğlu, CHP'lilere Rest Çekti
30 Aralık 2017 / 11:37
Kılıçdaroğlu, CHP'lilere Rest Çekti
Kemal Kılıçdaroğlu "Bir CHP'li çıkar "Ben ne olacağım?" derse derhal CHP'den istifa etsin. Delege hesabı yapanların partide işi yoktur" dedi.

CHP Adana İl Kongresi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililere rest çekti. "Bir CHP'li çıkar "Ben ne olacağım?" derse derhal CHP'den istifa etsin. Delege hesabı yapanların partide işi yoktur" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

ASGARİ ÜCRETİ ELEŞTİRDİ

Asgari ücret açıklandı, 1404 liraydı 1603 liraya çıktı. Dedik ki 2000 lira olsun. Madem yüzde 11 büyüme var bu verdiğin rakam nedir? 3 çocuklu evli birinin eline geçecek para 1709 lira. Ankara'daki beylerin vicdanına sesleniyorum 1709 lirayla siz geçinebiliyor musunuz? Arabaya uçağa para vermiyorsunuz. Emin olun bu Ankara'da oturanlarda vicdan yok vicdan.
'Senin asgari ücretin net 1500 TL olmalı' dediğim zaman kıyameti kopardılar. Her türlü lükse para var, asgari ücretliye yok. Biz saraylardan keseceğiz, asgari ücretliye net 2 bin TL vereceğiz.

"ÖNCE YEREL SEÇİM"

2019 önce yerel seçim… Adana'yı, Mersin'i, Balıkesir'i, Antalya'yı, Ankara'yı, Bursa'yı, İstanbul'u alacağız. Sosya bir devlet nasıl oluyormuş bütün dünyaya göstereceğiz.

 

 

 

"DELEGE HESABI YAPANLAR İSTİFA ETSİN"

Bir CHP'li çıkar 'Ben ne olacağım' derse derhal CHP'den istifa etsin. Memleket hangi halde ben ne olacağım arayışı içindeler. Ben ne olacağım diyenler varsa gitsinler o partiye. Biz ne olacağız? Bizim mücadelemiz işçinin mücadelesidir, gazetecinin, hapisteki milletvekillerinin mücadelesidir. Ben ne olacağım, hangi listeye geleceğim? Delege hesabı yapanların partide işi yoktur. Parti içinde asla kavga istemiyorum. Birbirine sırtını dönenlerin hiç birisi bu partide bir yere gelmeyecektir. Zaten kurultaydan sonra tüzük kurultayı yapacağız. Herkesin her telden konuştuğu değil herkesin Türkiye'nin sorunları konuştuğu bir tüzük yapcağız ve herkes aynı dili konuşacak. Parti içinde asla kavga istemiyorum. Birbirine sırtını dönen insanların hiçbirisi bu partide bir yere gelemeyecek.

"UMUTSUZLUĞA KAPILMAYACAĞIZ"

Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın bu ülkenin insanları var, iyi insanları var, aydınları var. Biz asla ve asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Her yerde mücadele edeceğiz size sözüm söz gerekirse önce o bedeli bu ülke için ben ödeyeceğim. Bedel ödemekten kaçınmayacağız."

Bu haber toplam 934 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber