Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Tarım için yeni model gerekiyor
22 Aralık 2018 / 15:14
Tarım için yeni model gerekiyor
MÜSİAD Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, tarıma verilecek desteğin, ekonomiye ‘güç’ olarak döneceğini vurguladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Adana’da düzenlediği ve Tarımda Kalkınma ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı’nı değerlendiren Şube Başkanı Burhan Kavak, tarımı sil baştan yapılandıracak stratejiye, modele ve çabaya ihtiyaç olduğunu söyledi.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Adana’da düzenlediği ve Tarımda Kalkınma ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı’nın ardından, Adana Şube Başkanı Burhan Kavak bir değerlendirmede bulundu. Burhan Kavak, “Ülkemizin özellikle Çukurova gibi verimli topraklarında tarımı sil baştan yapılandıracak stratejiye, modele ve çabaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

Kavak, tarıma verilecek destek ve teşviklerin, ekonomiye ‘güç’ olarak döneceğini kaydetti. 

Kavak, gerçekleşen toplantı hakkında bilgi vererek, “Konuşmacılarımız, 4 farklı oturumda ‘Tarım Girişimciliği’, ‘İnovatif Tarım Uygulamaları’, ‘Tarım 4.0’ ve ‘Tarımda Millileştirme’ başlıkları altında sektörün en önemli konularına ilişkin, tespit ve önerilerini dile getirdi” dedi. 

Tarımın geldiği nokta konuşuldu 
Gazeteci-Ekonomist Dr. Şeref Oğuz’un ‘Tarımda Millileştirme’ başlıklı son oturumu yöneterek katkı koyduğu toplantının çok verimli geçtiğini söyleyen Burhan Kavak şöyle devam etti: 
“Sunum ve konuşma yapan uzmanlarımız, tarımda teknolojinin hangi noktalara geldiğini ve yenilikleri anlattı. Ayrıca kendilerinden, sektörün sorunlarının çözümü ve yeni döneme adapte olarak atılıma geçmesi için yapılabilecekler hakkında çok değerli öneriler aldık. Tüm sunumlar bize gösterdi ki Türk tarımı belli bir noktaya geldi ancak günümüzün rekabetçi ve teknolojiye dayalı ortamında, inovasyon ve Ar-Ge’ye çok ihtiyacımız var. Bir başka önemli konu ise çiftçinin kooperatif çatısı altında toplanmasının önemi.”
Bu haber toplam 2,670 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber