Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Mersin Valisi  Adana 8. kafile ile hacca gidecek vatandaşları uğurladı
15 Haziran 2023 / 16:36
Mersin Valisi Adana 8. kafile ile hacca gidecek vatandaşları uğurladı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı Hac organizasyonu çerçevesinde Adana 8. kafile ile hacca gidecek vatandaşlar için İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen uğurlama programına katıldı. Programda dua eden Vali Pehlivan, ha

Mersin Valisi Ali Hamza PehlivanDiyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı Hac organizasyonu çerçevesinde Adana 8. kafile ile hacca gidecek vatandaşlar için İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen uğurlama programına katıldı.

 

Hz. Ebubekir Camiinde, akşam namazının ardından gerçekleştirilen programda Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi. Buradaki programda açıklamalarda bulunan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "En kutlu yolculuğa çıkıyorsunuz. Manevi değeri en yüksek yolculuğa çıkıyorsunuz. Hacca, kutsal topraklara gidiyorsunuz. Mekke'ye, Medine'ye gidiyorsunuz. Öncelikle yolunuz açık olsun" dedi.

 

"Ülkemizin birliği için dua ediniz"

 

Hacca giden vatandaşlardan, birlik ve beraberlik için dua isteyen Pehlivan, "Bu ibadet diğer bütün ibadetlerde olduğu gibi niyetlerle başlıyor. Tabii nasip olması da gerekiyor. Ne mutlu ki sizlere sağlığınız yerindeyken bu ibadeti yapmak üzere bu yolculuğa çıkmak nasip oldu. Önce niyetlendiniz, niyetleriniz kabul oldu ve nihayet yola çıkmak nasip oldu. Bundan dolayı elbette ki bu nasibin şükrünü eda ediyorsunuz. Yoğun duygularla yola çıkıyorsunuz ve döndüğünüzde de inanıyoruz ki, heybeniz dopdolu geleceksiniz. Bizim sizlerden naçizane istirhamımız duadır. Aileniz, sevdikleriniz, anneleriniz, babalarınız, çocuklarınız için dua edeceksiniz. İstirham ediyoruz lütfen toplumumuz, ülkemiz, milletimiz, devletimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz için de dualar ediniz. Hem ülkemizin birliği beraberliği hem gönül coğrafyamızın huzuru, saadeti, esenliği için ve yaşamış olduğumuz musibetler, afetler için de lütfen dua ediniz" ifadelerini kullandı.

 

Vali Pehlivan ve beraberindekiler, hacı adaylarının aileleri ile birlikte, Müftü Yardımcısı Mahsum Taşçı'nın kafile başkanlığında hacca gidecek olan 137 hacı adayını uğurladı. - MERSİN

 

Kaynak: İHA
Kaynak: Sondakika.com
Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber