




Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin 8,6 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.
AFAD'dan yapılan açıklamada 'Adana ilimizin Saimbeyli ilçesinde saat 04.26'da meydana gelen ve Kahramanmaraş, Osmaniye, Kayseri, Niğde illerimizde de hissedilen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız' ifadeleri kullanıldı.
Son dönemde Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde art arda meydana gelen depremler dikkat çekerken, Adana'da yaşanan son sarsıntı vatandaşlarda endişeye yol açtı. Özellikle 6 Şubat depremlerinde ciddi şekilde etkilenen şehirlerimizden biri olan Adana için uzmanlar, bölgede büyük ve yıkıcı bir deprem riskinin sürdüğüne dikkat çekiyor. Hatta bazı uzmanlar, meydana gelen son depremin Adana Havzası açısından olası bir tehdidin habercisi olabileceği yönünde değerlendirdi.
Kaynak: Sondakika.com
Kaynak: Hürriyet.com