Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ypg'yi Öven Dergi Satan İki Üniversiteli Yakalandı
28 Şubat 2018 / 10:31
Ypg'yi Öven Dergi Satan İki Üniversiteli Yakalandı
Adana’da biri kadın 2 üniversite öğrencisi, terör örgütü YPG’yi öven ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin operasyonu aleyhine yazıların olduğu dergiyi satarken suçüstü yakalandı.

Adana'da biri kadın 2 üniversite öğrencisi, terör örgütü YPG'yi öven ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin operasyonu aleyhine yazıların olduğu dergiyi satarken suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Terörle Mücadele ekipleri biri kadın iki kişinin bölücü terör örgütü YPG ve PKK'yı öven dergi sattıkları ihbarını aldı. İhbar üzerine harekete geçen polis 2 kişiyi dergiyi satarken suçüstü yakaladı. Polis dergiyi incelediğinde, içeriğinde bölücü terör örgütü YPG ve PKK'nın övüldüğünü, terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğunu ve "Şengal Kobani ders oldu Afrin sonları olacak" isimli bir yazı kaleme alınarak TSK'nın Afrin operasyonu hakkında olumsuz propaganda yapıldığını tespit etti.

İki zanlı da üniversite öğrencisi

Polis, zanlıların kimlik kontrolünü yaptığında, kadının Çukurova Üniversitesiİletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Canel O. (22), erkek şahsın ise Namık Kemal Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı öğrencisi Mevlüt G. (25) olduğunu belirledi. Zanlılar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Mevlüt G. sorgusunda dergiyi para kazanmak için sattığını söyleyerek, "İstanbul'da bağlantı kurduğum kişilerden 100 dergi siparişi verdim. Sattığım her derginin yarı parasını ben alıyordum. Bu işten yüzde 50 kar ediyordum" dedi.

Mevlüt G.'nin ayrıca bu satıştan elde ettiği 2 bin 700 liraya da el konuldu. Canel O. ise suçlamaları kabul etmeyerek derginin içeriğinden haberi olmadığını, para kazanmak için bu işi yaptığını söylediği öğrenildi. 2 üniversite öğrencisine, 'terör örgütünün propagandasını yapmak, örgüte finans sağlamak' suçlarından işlem yapıldı.

Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mevlüt G. tutuklanırken, Canel O. ev hapsi cezasıyla serbest bırakıldı.

Bu haber toplam 985 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber