Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yaşlı adam otobüsten zorla indirildi
10 Mayıs 2019 / 14:14
Yaşlı adam otobüsten zorla indirildi
Adana’da yaşlı bir adamın otobüsten zorla indirildiği iddia edilirken şoför 'şahıs sarhoştu' diyerek kendini savundu.
Olay, Çukurova ilçesine bağlı Polisevi Kavşağında saat 16.45 civarında meydana geldi. 01 J 0154 plakalı özel halk otobüsünü kullanan şoför yaşlı adamı otobüse almak istemedi ve zorla otobüsten indirdi. Otobüsün kapısının önüne düşen yaşlı adamı görenler duruma tepki gösterip şoföre bağırırken, şoför hızla olay yerinden uzaklaştı. Vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla çekilerek sosyal medyada paylaşılan görüntülere, "Ramazan ayında yaşlılarımıza böyle mi davranacağız" yorumları yapıldı. 

Çevredekilerin yardımıyla yaşlı adam yerden kaldırılarak kaldırıma oturtuldu.
 
ŞOFÖR KENDİNİ SAVUNDU
Adana’da yaşlı bir adamı otobüsten zorla indiren otobüs şoförüne süresiz işten uzaklaştırma cezası verildi. 

Yaşlı yolcuyu otobüsten zorla indirdiği için süresiz uzaklaştırma cezası verilen otobüs şoförü İHA muhabirine olayı anlattı. Mehmet Emin Can, “Amca otobüse bindi, arka koltuğa geçti. ‘Amca bağırdı bana mı sesleniyorsun’ dedi. Ben de ‘hayır sana bir şey söylemedim’ dedim üstelemeye devam etti. Amca çok alkollüydü. Yolcuların huzuru bozulduğu için ben de inmesi için rica ettim. O da inmek istemedi yanıma geldi, küfür etti. Bende kolundan tutup aşağı indirdim. İnince de sarhoştu zaten yere yattı. Ayakta durmakta da zorlanıyordu. Ücretli veya ücretsiz biz yaşlıyı müşteriyi ayırt etmiyoruz. Düşen yaşlı amca da istese beni dün şikayet ederdi, etmedi. Bütün yolcularımız anladı alkollü olduğunu o yüzden indirmek zorunda kaldım. Keşke polisi arasaydık biz bu duruma düşmeseydik. Güvenlik kameralarında var bunlar. Kimin hatalı kimin hatasız olduğu belli” diye konuştu. 
Şoför Can, süresiz uzaklaştırma cezası aldığını belirterek, “Haklıyım veya haksızım bu önemli değil inşallah bir daha bu olaylarla karşılaşmayız” dedi. 

“Gerekli cezayı verdik” 
Şoförün bağlı bulunduğu 178 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Veli Can Durak da böyle olayları hiçbir zaman tasvip etmediklerini ifade ederek, “Böyle konular hem bizi hem toplumu üzer. Biz her zaman toplantılarımızda şoförlere söylüyoruz. ‘Vatandaşlar bizim velinimetimizdir’ diyoruz. Aracın içerisinde de herhangi bir huzursuzluk yapan yolcuları da rahatsız eden olursa ‘lütfen beyefendi’ der inmesini rica eder durmuyorsa, inmiyorsa emniyetten yardım ister, polisi arar. Ama bu konuda haklı ya da hatalı da olsa biz her zaman için hatalı diyoruz. Gerekli olan cezayı verdik süresiz olarak cezalandırdık. Diğer kooperatiflere de çalışmaması için gerekli bilgi verildi. Ben vatandaşlardan özür dilerim. Olmaması gerekirdi" diye konuştu.
 
BÜYÜKŞEHİR'DEN DE ŞOFÖRE CEZA
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da faaliyet gösteren özel bir halk otobüsünün, yaşlı bir adamı otobüsten indirmek istemesi ve yaşlı adamın aşağıya düşmesi olayının kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Olaya dair araç kamerası görüntülerinin Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ticari Araç İşlem Şube Müdürlüğü’nce alındığını ve Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın ilgili birimine gönderildiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Nedeni ne olursa olsun yaşlı bir insanın araçtan atılması kabul edilemez. Yaşlı bir insanın yere düşmesi sonucu çok daha vahim sonuçlar ortaya çıkabilirdi. 65 yaş üzeri insanlarımıza, toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için, kanunlar dahilinde kart veriliyor. Bu karta sahip insanlarımızı rencide etmek, tartaklamak, otobüsten atmak, duraktan almamak kesinlikte kabul edilemez davranışlardır ve yaptırım gerektirir. İlgili birimlerimiz incelemeyi yapmış ve gerekli cezai yaptırımı uygulamıştır. Ayrıca söz konusu şoför, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yetkililerince, bağlı çalıştığı duraktan süresiz uzaklaştırılmıştır” dedi. 

İnsana saygılı, kurallara uygun çalışılmalı 
Özel halk otobüslerinin kamu hizmeti verdiğini, şoförlerin daha dikkatli ve insana saygı temelinde çalışması gerektiğini belirten Karalar, “Araç sahiplerimiz ve ilgili kooperatiflerimiz, çalıştırdıkları personelin kurallara uygun, insana saygılı bir şekilde davranması için daha fazla çaba harcamalı. Halkımızın üzenler, kurallara uymayanlar, kanunların gerektirdiği şekilde cezalandırılır. Bu konuda gerekirse hizmet içi eğitim seminerlerinin sayısının artırılması da dahil, her türlü tedbiri alarak, benzer olayların en aza indirilmesini sağlamak için gerekenleri yapacağız” diye konuştu.
Bu haber toplam 1,156 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber