Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Türkmen: Kadın Cinayetleri Korkutucu Boyuta Ulaştı
25 Kasım 2015 / 09:57
Türkmen: Kadın Cinayetleri Korkutucu Boyuta Ulaştı
CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, cumhuriyetin sağladığı kazanımlara rağmen günümüzde kadınların, cinsiyet ayrımı, taciz, şiddet ve cinayetler başta olmak üzere sorunlarının artarak devam ettiğini söyledi.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, cumhuriyetin sağladığı kazanımlara rağmen günümüzde kadınların, cinsiyet ayrımı, taciz, şiddet ve cinayetler başta olmak üzere sorunlarının artarak devam ettiğini söyledi.

Türkmen yayınladığı mesajda; cinsiyet ayrımcılığının, aile yaşamından, eğitim hayatına, sosyal yaşamdan iş hayatına kadar birçok yerde ve şekilde ortaya çıktığını, bu durumun da son yıllarda AK Parti hükümetleri zihniyetiyle arttığını ifade etti. Elif Doğan Türkmen, “Kadına karşı şiddet bir insan hakları ihlalidir. Ülkemizde her 3 kadından biri fiziksel, sözlü, toplumsal ilişkileri sınırlayıcı, cinsel ve ekonomik olarak sıralayabileceğimiz şiddet türlerinden en az birine maruz kalmaktadır.” dedi.

Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre 2002-2015 yılları arası kadın cinayetleri rakamı 5 bin 406 olarak gösterildiğine dikkat çeken Türkmen, “Resmi rakamlardan derlenen BMistatistikleri ise aynı dönem için kadın cinayetleri rakamı 13 bin 381 olarak açıklanıyor. Kadın cinayetlerindeki verileri, BM istatistikleri ile birlikte düşündüğümüzde ülkemizdeki kadın cinayetlerinin boyutu korkutucudur.” diye konuştu.

Kadınlara yönelik ayrımcılığın çözümünde öncelikle sorunun içeriğini anlama düzeyi geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Türkmen, daha sonra çözüm için neyin yapılması gerektiğine yönelik karar verilmesinin doğru olacağını dile getirdi. Sosyolojik analiz ve sosyal eylemlerin önem kazandığını belirten CHP Milletvekili Elif Doğan Türkmen, cinsiyet ayrımcılığı ve şiddetin sadece buna mazur kalan gruba yönelik olmaktan çok toplumun bütününe yönelik bir sorun olarak göz önünde bulundurularak mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 1,583 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kadın - Aile  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber