Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Tufanbeyli'de mahsur kalan 9 kişiye ulaşıldı
25 Ocak 2019 / 15:37
Tufanbeyli'de mahsur kalan 9 kişiye ulaşıldı
Kürebeli Yaylası'nda aşırı kar yağışı nedeniyle kapanan yollar yüzünden mahsur kalan 9 kişiye 12 gün sonra ulaşıldı

Adana'nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Kürebeli Yaylası'nda aşırı kar yağışı nedeniyle haber alınamayan ve ulaşılamayan 2'si kadın 2'si Afganistan uyruklu 9 kişiye 12 gün sonra gece-gündüz yapılan yol açma çalışmasından sonra ulaşıldı.


Adana'nın Tufanbeyli ilçesine 15 gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar nedeniyle Kürebeli Yaylası'nda yaz kış hayvancılık yapan Yusuf, Ramazan, Emiş Güver, Adnan, Mehmet, Menekşe Çinçik, Fatih Öztürk ile 2 Afgan vatandaştan yakınları 10 gündür haber alamadı. 

Aşırı kar yağışı nedeniyle yayla yolu kapandığı, elektrikler kesildiği için telefonların da şarjı bittiğinden bu kişilere ulaşılamadı. Tufanbeyli Kaymakamlığı ve belediyesi ekipleri gece-gündüz çalışarak Tufanbeyli ve yayla arasında yol açma çalışması yaptı. Çalışmalara Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü de bizzat katıldı.

Yapılan bu yoğun çalışmanın ardından önce haber alınamayan iki Afgan uyruklu vatandaşa ve Fatih Öztürk'e ulaşıldı. Öztürk, aşırı kar yağdığı için hiçbir yere çıkamadıklarını, elektrik gittiği için de bir süre sonra telefonlarının şarjlarının bittiğini bu nedenle aileleriyle irtibatlarının kesildiğini belirterek, "Devletimiz bize ulaştığı için çok mutluyuz" dedi.
 
 Vali Demirtaş: “Yaylada mahsur kalan 9 vatandaşa sağ salim ulaşıldı” 
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Tufanbeyli ilçesinde yoğun kar nedeniyle Kürebeli Yaylası’nda mahsur kalan 9 vatandaşa sağ salim ulaşıldığını söyledi. 

Vali Mahmut Demirtaş, son günlerde meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle özellikle Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ ve Pozantı ilçelerinde yaşanan elektrik kesintileri ve yol durumları hakkında bazı açıklamalarda bulundu. 
Adana’nın Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ ve Pozantı ilçelerinde kapanan yolların açıldığı bilgisini veren Vali Demirtaş, Tufanbeyli ilçesi Kürebeli Yaylası’nda mahsur kalan 9 vatandaşa da sağ salim ulaşıldığını aktardı. 

Elektrik problemi yaşanan Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerindeki mahallelerde çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Vali Demirtaş, açıklamasının devamında, ‘’Vatandaşlarımızın elektrik kesintisi mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesi için yapılan çalışmaların takipçisiyiz’’ ifadelerine yer verdi.
Bu haber toplam 892 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber