Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Torunu Abdülhamit Han İçin Mevlit Okuttu
12 Şubat 2018 / 11:10
Torunu Abdülhamit Han İçin Mevlit Okuttu
Sultan II. Abdülhamit Han\'ın torunu Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars, vefatının 100. yıl dönümünde dedesi için Adana\'da mevlit okuttu.

Sultan II. Abdülhamit Han'ın torunu Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars, vefatının 100. yıl dönümünde dedesi için Adana'da mevlit okuttu. 
Sultan II Abdülhamid Han vefatının 100'üncü yıldönümünde Türkiye'de değişik illerde yapılan etkinliklerle anıldı. Adana'da da Sultan II. Abdülhamid'in kızı Ayşe Sultan'ın torunu Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars, büyük dedesi için Adana'da Sabancı Merkez Camisinde mevlit okuttu. Mevlide gelenlere aile tarafından üzeinde Abdülhamit Han'ı fotoğrafının olduğu şeker ve lokumlar ikram edildi. Torun Tars mevlit öncesi yaptığı açıklamada, "Biz buraya bir mevlit okutmak için geldik. Çünkü Sultan Abdülhamid bizim büyük dedemiz. Devletin yapacağı şeyler var ama ailenin de yapması gereken şeyler var. Ben zaten Adana'da oturduğum için Adana'yı tercih ettim. En azından duygularımı kendi insanlarımla paylaşırım dedim. Onun için bugün bir mevlit okutmak istedim. Duygu çok yüksek, heyecanda var. Böyle şahsiyetli, adil bir insanın tekrar anılması çok önemli" dedi.
Tars'ın 99 yaşındaki teyzesi Emine Mualla ise, "Bu mevlitler bana dokunuyor. Çok etkileniyorum" dedi.

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber