Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Taşköprü’deki çirkinliğin izleri siliniyor
21 Eylül 2018 / 18:17
Taşköprü’deki çirkinliğin izleri siliniyor
1634 yıllık Taşköprü'de sprey boya ile yazılan yazılar basınçlı buharla tek tek temizleniyor
Adana Büyükşehir Belediyesi, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan 1634 yıllık Taşköprü'de sprey boya ile yazılan yazıları basınçlı buharla temizliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentin simgelerinden tarihi Taşköprü’de kimliği belirsiz kişilerin sprey boya ile yazdığı çirkin yazıları temizlemek için harekete geçti. 

Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan Roma mirası Taşköprü’nün korkuluk duvarlarına gelişigüzel yazılan yazıları yüksek basınçlı buhar makineleri kullanarak silmeye başladı.

2006’da Karayolları Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen restorasyonun ardından taşıt geçişine kapatılan, o tarihten itibaren de sadece yaya ve bisiklet-motosiklet geçişine izin verilen Taşköprü’de sorumsuz kişilerin sprey boyalar kullanarak yazdığı yazılar şikayet konusu oldu. 

Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatlarıyla çirkinliğe son vermek için harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan Taşköprü’de yüksek basınçlı buhar makineleri kullanarak temizlik çalışmalarına girişti. 

Tarihi Taşköprü’den geçen vatandaşlar, temizlik ekiplerinin korkuluk duvarlarına zarar vermeden gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarını merakla izledi.

Taşköprü’de yüksek basınçlı buharla sprey boyaların temizliğinin hafta boyu devam edeceği belirtildi.

 

Bu haber toplam 724 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber