Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Tarihi Sokağa Konserli Açılış
29 Ekim 2017 / 11:44
Tarihi Sokağa Konserli Açılış
Seyhan Belediyesi tarafından projelendirilen Av. Turhan Arun Sokak sağlıklaştırma projesinin ilk etabı tamamlandı.

Seyhan Belediyesi tarafından projelendirilen Av. Turhan Arun Sokak sağlıklaştırma projesinin ilk etabı tamamlandı. Adana'nın tarihi Tepebağ Mahallesi'ndeki sokağın açılışında belediye bağlı meslek edindirme kursları tarafından hazırlanan elişi ürünler tanıtıldı. Adana'nın eski fotoğraflarının da sergilendiği törende ünlü sanatçı Fettah Can'da konser verdi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, açılışta yaptığı konuşmada, Adana'nın tarihini önemsediklerini belirterek, geçmişten miras kalan tarihi yapıları korumak ve bir sonraki nesle aktarmak istediklerini söyledi. Başkan Karalar, "Açılış törenimize bu sokağa ismi verilen Av. Turhan Arun'un çocukları da katıldı. Bu sokak Kayalıbağ ile Tepebağ mahallerini ikiye ayıran antik bir sokaktır. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bir sokaktır. Romalılardan kalma bir sokaktır. Burası Adana'nın geçmişi Adana'nın tarihidir. Bu sokaklara Avrupaacayip turist getiriyor. Dünyanın en eski tarihlerinden bir tanesi, atalarımızın bize bıraktığı bu mirasları yaşatmak bizden sonraki nesillere taşımak istiyoruz. Bundan sonra etkinliklerimizi Adana'nın meşhur bir yerinde yapacağız. Sanatımızı, tarihimizi, kültürümüzü ve o dünyanın en güzel insanlarını Adanalıları dünyaya tanıtacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Başkan Zeydan Karalar, sanatçı Fettah Can'a çiçek verdi. Daha sonra ise Adanalılar ünlü sanatçının şarkıları ile gönüllerince eğlendi

Bu haber toplam 1,159 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber