Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Suudi prens öldü mü? Kafa karıştıran açıklama
08 Kasım 2017 / 09:59
Suudi prens öldü mü? Kafa karıştıran açıklama
Gözaltına direndiği için çıkan çatışmada öldürüldüğü iddia edilen Prens Abdulaziz Fahd'la ilgili Suudi Arabistan'dan kafa karıştıran bir açıklama geldi.

Eski Suudi Arabistan Kralı Fahd’ın en sevdiği oğlu olan 44 yaşındaki Prens Abdulaziz Fahd’ın hakkındaki gözaltı kararına direndiği ve çıkan çatışma sonucu öldürüldüğü öne sürüldü.

İddiayı ABD’de yaşayan yazar ve eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanı Ali H. Soufan’ın twitter adresinden dile getirdi. Halen Suudi Arabistan’da bulunan ve önceki gün ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ileri sürerek istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin de Saudi Oger şirketinde ortağı olduğu bilinen Prens Fahd’ın kalp krizinden öldüğü yolunda da iddialar var.

Fahd’ın ailesinin Riyad’da yas tuttuğu da öne sürüldü.

Prens Abdulaziz bin Fahd, 2005 yılında 82 yaşındayken yaşamını yitiren Kral Fahd'ın en sevdiği oğlu olarak biliniyor. Kral Fahd ülkesine 25 yıl liderlik yapmıştı. Prens Fahd'ın emlak yatırımları yaptığı ve ABD'de 5.8 milyar dolarlık mülkü olduğu iddia ediliyor. 

SUUDİ ARABİSTAN'DAN KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMA

Tüm bu iddiaların ardından Suudi Arabistan'dan kafa karıştıran bir açıklama geldi.

AFP'nin haberine göre Suudi Arabistan bilgilendirme bakanlığından prensle ilgili bir açıklama geldi. Bakanlık sözcüsü "Prens Abdülaziz bin Fahd ile ilgili medyada çıkan haberlerin doğrulukla hiçbir ilgisi yok" açıklamasında bulundu.

Sözcü, "Prens Abdülaziz hayatta ve gayet iyi" diye konuştu.

PRENS MUKRİN'İN ÖLÜMÜ DOĞRULANMIŞTI

Abha Bölge Emiri Yardımcısı Prens Mansur bin Mukrin ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopter 2 gün önce Yemen sınırında düşmüştü. Al Arabiya televizyonunun haberinde, Prens Mansur bin Mukrin ve beraberindekilerin helikopter kazasında öldüğü doğrulanmıştı. Prens Mansur bin Mukrin, eski veliaht prens Mukrin el Suud'un oğluydu.

Gözaltına alınan prensler, işadamları ve bakanların gözaltında tutulduğu Ritz Carlton otelinden ilk fotoğraflar sızmıştı. Fotoğrafta otelin balo salonunda yere serilmiş şilteler üzerinde yatan birtakım şahıslar görünüyor. Bu kişilerin üzerinde ince çiçekli battaniyeler dikkat çekiyor.

 

 

‘PRENS TALLAL DA ORADA’ İDDİASI

Daily Mail, Riyad yönetimindeki kaynaklara dayandırdığı haberinde, hiçbir şahsın yüzünün görülmediği fotoğraftakiler arasında Suudi Arabistan’ın ilk kralı olan Ibn Suud’un torunu milyarder işadamı Prens El Velid bin Tallal’ın da bulunduğunu aktardı. İngiliz gazetesi, fotoğrafın gerçek olup olmadığını doğrulama imkânları olmadığını belirtse de geçtiğimiz pazar uluslararası ajanslar yüksek profilli gözaltıların Ritz Carlton’a götürüldüğü haberlerini geçmişti.

Bu haber toplam 1,083 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber