Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
STK’lara 3 milyon Euro destek
30 Mart 2018 / 00:40
STK’lara 3 milyon Euro destek
“Sivil Toplum Destek Programı” hibe programı hakkında bilgilendirilme toplantısı gerçekleşti.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Sivil Toplum Destek Programının ikinci döneminde sivil toplum kuruluşlarına 3 milyon Euro destek sağlayacağı belirtildi.


Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının (STK) kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla yürütülmekte olan “Sivil Toplum Destek Programı” hibe programı hakkında bilgilendirilme toplantısı gerçekleşti. 

Toplam bütçesi 3 milyon Euro olan ve 2019-2020 yıllarında uygulanması öngörülen “Sivil Toplum Destek Programı” ikinci döneminin hibe programı ile Türkiye ve AB’den sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, lobicilik ve savunuculuk faaliyetlerinin desteklenmesi ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla projeler geliştirilmesi hedefleniyor. 

AB Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, Türkiye’den dernekler, vakıflar, derneklerin veya vakıfların federasyonları/konfederasyonları, kar amacı gütmeyen kooperatifler ile AB üyesi ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşların geliştirecekleri projelere, en az 60 bin, en fazla 150 bin Euro hibe desteği sağlandığını ifade ederek, “Hibe programı kapsamında dört öncelik alanı belirlendi. Bunlar; STK’ların idari ve mali sürdürülebilirliklerinin desteklenmesi, STK’ların savunuculuk ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi, STK’ların aktif vatandaşlık kapasitelerinin ve/veya yerel, ulusal ve uluslararası karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarının desteklenmesi, STK’ların şeffaflık ve hesap verebilirliklerinin geliştirilmesi” dedi. 

Proje başvurularının 8 Mayıs 2018 saat 17.00’a kadar Merkezi Finans ve İhale Birimine yapılması gerektiğini belirten Özcan, “Katılım Öncesi Mali Yardım Aracının (IPA) ikinci uygulama dönemi olan 2014-2020 yılları arasında, önceki dönemlerle kıyaslandığında sivil topluma daha fazla fon ayrılarak sivil toplum bir alt sektör olarak tanımlanmıştır. Yaklaşık 190 milyon Euro tutarında kaynağın sivil toplumun ve sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi için kullandırılmaktadır. Söz konusu kaynağın kullanımına yönelik programlama ve izleme çalışmaları Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. IPA’nın yeni döneminde çok yıllı bir perspektifle gerek sivil toplum kuruluşları gerekse kamu kuruluşları için yeni bir vizyon ortaya konmuştur. Sivil topluma yönelik verilecek proje destekleri temel olarak AB-Türkiye sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi, STK’ların kapasitesinin ve STK’lar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi, aktif vatandaşlık için yasal çerçevenin iyileştirilmesi, kamu-STK işbirliğinin güçlendirilmesi çerçevesinde belirlenmektedir” diye konuştu. 

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ise Kamu Sektörü ve STK’lar Arasında İşbirliğinin Güçlendirilmesi İçin Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı hakkında bilgi verdi. Yavuz, “STK’ların politika belirleme ve karar alma süreçlerine daha aktif demokratik katılımı vasıtasıyla sivil toplumun gelişiminin desteklenmesi ve özel olarak da kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve sivil toplum kuruluşları ile aktivistlerin kapasitelerini ve aralarındaki ağları geliştirmek amaçlanmaktadır. Teklif çağrısı 3 Temmuz 2017 tarihinde duyurulmuştur. İki aşamadan oluşan değerlendirme süreci devam etmektedir” şeklinde konuştu. 

Düzenlenen bilgilendirme toplantısına Adana’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri, odalar, Adana Kent Konseyi, üniversite yetkilileri ve kooperatifler katıldı. 
Sivil Toplum Destek Programı ve Sivil Toplum Sektöründeki diğer projelerle ile ilgili ayrıntılı bilgi ‘ab.gov.tr’ ve ‘siviltoplumsektoru.org’ internet sitelerinde yer alıyor.
Bu haber toplam 1,804 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber